måndag 30 juli 2012

Scientologiskt fuffens

Katie Holmes är på väg ut i det verkliga livet nu, och har varit på middag med sin advokat och hans fru, vilket aftonbladet skrev på ett typiskt dåligt "dating-reportage". Vad som dock var intressant i själva artikeln var det som stod i slutet. Där blev hon varnad av Placido Domingo juniors fru för hur scientologerna arbetar med avhoppare och obekväma personer för rörelsen.

Placido Domingo junior

Eftersom jag inte visste att Domingo var scientolog så sökte jag på nätet och hittade en intressant artikel på VillageVoice från 2011 om Domingo och hans avhopp. Där står det först och främst att Domingo fortfarande tycker mycket är bra med Hubbards filosofi (scientologernas grundare, science fictionförfattaren...), men han tyckte inte om att organistationen försökte hindra honom från att prata med sin ex-fru om deras gemensamma barn. Därför slutade han gå dit. (Läs hela storyn på engelska på länken ovanför).


Vad som väntar Holmes

Det som Domingo råkade ut för kan mycket väl hända Holmes med, och andra som försöker hoppa av denna sekten, eller andra sekter.
Katie Holmes

Först och främst så gick en av deras högsta i USA ut på Facebook och sa att Domingo är en fiende till "Kyrkan" eftersom han hade lierat sig med personer som hatade den. Därför skulle alla genast ta bort honom från vänlistan och inte ha någon kontakt mer. (Väldigt vanligt inom sekter att isolera avhopparna så att de inte har någon kvar att prata med, och samtidigt se till att andra i sekten inte kan höra dåliga saker så att de med skall hoppa av...) Denna isolering har Holmes säkert redan fått höra om från Tom Cruises förra fru, Nicole Kidman, som förlorade sina barn till honom och de vill inte träffa henne.
Nicole Kidman
Nästa sak som väntar är att information som hon har lämnat i biktliknande sessioner, som passande nog skrivs ner, börjar läcka ut. Det kan vara skrämmande saker, eller helt privata, som absolut inte skall komma ut. Domingo hade medgivit att han köpt horor, vilket kanske var pinsamt (men inte allt för ovanligt). Detta började spridas ut efter att han lämnade dem- Smutskastningskampanjer väntar även Holmes. Vem vet vilka smaskiga detaljer om sitt privatliv som hon har biktat sig med, när hon höll i metallpinnarna... och vem vet vad andra sektmedlemmar kommer att få höra i andra sekter om de försöker bryta sig loss...

Varning

Till er alla som läser detta. Scientologerna är bara en sekt bland många. Nyligen läste ni om den när det kom fram att de stod bakom drogfritt:s information och föreläsningar på skolor (se länkarna till olika artiklar om detta i denna meningen, och mitt blogginlägg om det).
Övriga sektliknande ställen som man bör passa sig för är till exempel Livets ord (som försöker tvätta bort en del av sitt dåliga rykte, men deras människosyn (kvinnan alltid underordnad mannen i familjen) och det som jag har upplevt med hjärntvättade släktingar gör ändå att jag ser en stor sektvarning där.
Även Södermalmskyrkan på söder i Stockholm, som är nära knuten till Livets ord, men håller på med det farliga G 12 konceptet som hjärntvättar folk och tvingar dem att donera pengar i överflöd. På denna sida kan man följa diskussioner mellan avhoppare från kyrkan.

Övrigt

För mer om Katie Holmes och hennes skilsmässa kan ni läsa mitt förra blogginlägg om detta fallet.
För att se fler kändisar som har hoppat av scientologerna kan ni läsa på denna sida och se bilder.

Har ni själva problem och söker er till olika andligheter, låt er inte luras av alla personers lugn och vänlighet, utan ta reda på fakta så att ni inte dras in i en destruktiv sekt som kan fördärva livet för er och er familj för all framtid.

Läs även hur Nazanin Boniadi, Toms tilltänkta fru blev behandlad innan och efter hon var ihop med honom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar