tisdag 10 juli 2012

Viktig eller överviktig? (Tjock!)

Gravida personer skall inte åka vissa attraktioner på Liseberg, liksom om du är för kort.
De gravida kan ju förstå, men dvärgarna då? Skall de verkligen förstå varför säkerhetsgränserna finns, eller blir de kränkta för att man gör narr av deras längd? Nog ingen som tänkt på det på det sättet, men när man pratar om personer med "tjock benstomme", eller överviktiga, så är det jättelätt att många känner sig kränkta.

Det har nu hänt en tjej på Liseberg, och skulle säkert hända på vilket annat nöjesfält som helst, eftersom SÄKERHETEN går före att någon  KÄNNER SIG KRÄNKT, även om det är en otrevlig upplevelse att bli tillsagd det. Hon fick inte på sig bältet på attraktionen Balder och fick därför gå av och lämna plats till en annan. Hon kände sig kränkt. Liseberg svarar att de inte kan gå ut med viktgränser, eftersom det inte är vikten som spelar roll utan om man får runt bältet (muskler väger mer än fett, vilket gör att en muskulös person som är smalare mycket väl kan väga mer, men ändå få plats)

Ansiktet pixlat över för att skydda personen.


För att lösa problemet så skickades tjejen, efter att hon kontaktat Aftonbladet, till parkens gästservice. Där fick hon en tygkanin och ett quick pass plus en ursäkt.

Vad då ursäkt? "Förlåt, men du är för tjock. Det är vårt fel att du inte kan åka?" Det kan väl inte Liseberg hjälpa. Tyvärr så måste man som person inse sina begränsningar. Ibland kan man inte kräva allt av samhället, utan det kanske är dags att börja tänka på vikten istället? (Förlåt, om jag låter grym, jag känner dig inte och vill dig inget illa) Det ÄR svårt att gå ner i vikt, men jag talar inte om alla dessa idiotdieter och trådsmala personer. Jag bryr mig inte om hur du ser ut, det är inte mitt problem, men istället för att gå till tidningen så borde detta bli en väckarklocka!

För att veta att du inte är ensam så är det faktiskt så att de guidade turerna i Gamla Stan i Stockholm nu mera aldrig går igenom Mårten Trotzigs gränd, som bara är 90 cm bred. Detta beror på att en turist från USA fastnade i gränden en gång för att han var för tjock. Skulle han klaga på guiden som följde turen, byggherren som dog för 300 år sedan eller tänka på sin kroppsvikt och risken för för tidig död på grun av att kroppen inte orkar med hur mycket som helst?En uppmaning till alla tjocka

Alla som nämner er vikt menar inte illa. Känn er inte kränkta, och känn er absolut inte som om ni måste banta 40 kg på två månader (det är inte hälsosamt). Förstå istället att det är för att folk bryr sig om er och älskar er. De vill ha kvar er länge i livet. Se dessa varningsklockor, som Balder och gränden på bilden, som ett tecken att NU är det dags att göra något, för jag älskar min famlij och mina vänner och de älskar mig och vill ha mig levande hos dem.

Smala

Och, tro mig, det är inte heller kul att få höra från alla "Herre gud vad smal du är, får du ingen mat hemma?", "Har du binikemask, eller vart tar all maten vägen som du äter?"

Vi som är väldigt smala behöver inte ha bantat ihjäl oss, utan kan ha en väldigt snabb metabolism. Detta är också jobbigt, särskilt när vi sitter på lektioner och behöver få i oss lite mat för att orka, men klcokan är inte slagen...

Same same but different...

(Jag har valt att dölja personens identitet, även om hon går ut med namn och bild i Aftonbladet. Det är inte min sak att hänga ut privatpersoner utan jag skall bara diskutera ämnet)

Andra bloggar

Som säkert märkts så ser man inte i Aftonbladet vilka bloggar som finns om detta. Det beror nog på risken för nätmobbing.

Bloggen 365 dagar med LCHF verkar hålla med i mångt och mycket, särskilt att personalen inte borde be om ursäkt-det är ju inte deras fel! (sedan vilken bantningsmetod man har är inte min sak, bara man inte förstör kroppen genom att överbanta)

1 kommentar:

  1. Tack för meddelandet! Det var kul att läsa dina åsikter också som stämmer mycket med det jag själv tycker!
    ha det!

    SvaraRadera