torsdag 5 juli 2012

Resor med skattepengar

I Hörby kommun har det blivit en diskussion om att tre personer (två politiker S & M och kommundirektören) åkte på en gemensam resa med andra kommuner till södra Frankrike och Schweiz. Hörby kommun har stora ekonomiska problem (om man skall tro på Skånskan), och därför anser kommunal att resan som kostade ca 35 000 kr i skattepengar var för mycket. "Det är jättemycket pengar för våra medlemmar" säger Ingrid Olsson ordförande i Kommunal i Hörby.

Visst är det en del pengar, men "Varför bli upprörd?" Resans syfte var att se hur man kan utveckla kommunen inför MAX IV och ESS. Om kommunen sköter sina kort rätt så kommer denna resa att på sikt generera multum i skattepengar tillbaks till kommunen. Jag är oftast emot sådana resor (typ till vännorter), men här ser jag en långsiktig planering som säkert kommer till del till Kommunals medlemmar med, men det syns inte direkt.

Snälla Ingrid i Kommunal, jag vet att du är välinsatt, annars hade du inte kommit till den posten. Försök att inte vinna billiga poäng på detta sättet, för de kommunalare som jag känner är inte så dumma att de inte kan se viss nytta med sådana resor med. Lägg istället krutet på att förbättra arbetsklimatet och samarbetet med stora företag utanför kommunen så att du kan hjälpa dessa politiker att locka till sig nya företag som kan generera skattepengar som kommer dina medlemmar till goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar