tisdag 10 juli 2012

Äktenskapskannibaler får fritt fram!

Vi har sett det flera gånger i tidningarna, bilder och texter om kvinnorna som inte behagar sina män och därför får syra kastad i ansiktet. Det händer även i talibanland mot flickor som går till skolan, som nyheter24 skrev om 2008.
En av skolflickorna som attackerades 2008.


Bilderna här under hittar man vid en snabb sökning på google.Vilket oerhört grymt lidande dessa kvinnor utsätts för av män som inte tål att de inte är önskvärda. Det är lätt att tänka på "de jävla muslimerna", men det är inte sant. Det finns vissa som lever i sina stenålderstraditioner där kvinnan inte är värd något, och det är oftast i muslimska länder där det händer, därav överrepresentationen av bilder därifrån. MEN en bild sticker ut för att visa att det sker i västvärlden med- Katie Piper, TV-hallåa och modell gjorde slut med sin pojkvän. Han hämnades genom att kasta syra i ansiktet på henne, resultatet ser ni ovanför bland de andra. Hon har även skapat en organisation som handlar om henne och andra som råkat ut för detta. Läs även mer om henne på bloggen Gunsi.
Katie Piper innan syraattacken


Det är tur att det finns organisationer man kan engagera sig i mot dessa vansinnigheter, som till exempel Stoppa syraattacker! via ameliahjälpen och Pipers organisation: Katie Piper Foundation.

Sverige

Liknande saker händer även i Sverige. En docent på Karolinska sjukhuset i Stockholm skar av läppen på sin fru, som ville skilja sig, och tuggade sedan sönder den. Han sa "Du har fått ett livstidsstraff, men jag kommer bara att dömas till fyra år i fängelse". Nu har domen kommit. Han fick fem år och skall betala skadestånd till frun på 96 900 kronor.

Vad kommer att hända nu? Kommer han att förlora jobbet, eller skall facket gå in och protestera för att han faktiskt inte har gjort något fel i tjänsten? Jag skulle då aldrig vilja opereras av en person som kan visa en sådan grymhet och total avsaknad av empati mot en person som man bor med för att man älskar. Detta är ett tecken på besatthet, och docenten borde spärras in på livstid, helst i ett fängelse utomlands där man inte behandlas lika bra som i Sverige.

Framtiden

Detta straff får mig rädd för att många psykopater i landet ser en ny möjlighet att ge sig på sina förtryckta kvinnor som försöker bo på hemlig adress. Fem år är inte ett avskräckande straff. Tyvärr så kommer vi nog att få se fler liknande fall i framtiden nu, syra eller kniv, bara den älskade får lida...

Släppa taget

Jag anser att om man älskar någon så gör man vad man kan för den. Man måste kunna älska så mycket att man kan släppa taget när ens drottning, Reina, vill gå vidare.

1 kommentar:

  1. Kan upplysa om fler fakta i detta fall. När en chef på häktet skulle ta emot de från iranska ambassaden utsända representanterna ifrågasatte man varför han överhuvudtaget skulle hälsa på den kvinnliga tolken. Hon var ju bara kvinna. Vidare ifrågasattes varför kan kunde hålla honom ansvarig för ett sådant avskyvärt brott? Visste kan inte vem han var? Tillytmera visso var det ju en kvinna som anklagat honom och de går ju inte att lita på.
    Jag arbetar på det häktet han sitter och har kontrollerat uppgifterna.

    SvaraRadera