onsdag 4 juli 2012

Sjöjungfru funnen (inte)!

För några år sedan såg jag ett bra program om drakar, hur de lever och är uppbyggda. Programmet var gjort på ett sätt som liknar vetenskapligt, men det framgår klart och tydligt att drakar inte finns om man är lite utbildad (ca klass 1 i grundskolan). Jag såg ingen myndighet som behövde dementera påståendet att drakar finns-Det var så uppenbart att det inte finns, men programmet var sevärt ändå.

Nu har Discovery Chanal sänt ett liknande program "Mermaids-the body found", och många personer har hört av sig till myndigheter i USA och ställt frågor för de trodde det var på riktigt, även om det står i tabloiden att det är science fiction. Detta har enligt DN gjort att en myndighet i USA fått gå ut med en dementi att där de säger att det aldrig har funnit bevis för att sjöjungfruar har funnits.

Kristna högern

Jag ser dock bevis i denna story. Bevis på att USA:s kristna höger har lyckats fördumma ett helt land med sin kvasivetenskap. Att det finns svenska kristna bloggare som skyller "på vetenskapen", som apd29, gör det bara ännu mer sorgligt.

I ett land där man inte får undervisa vetenskapen, utan måste ta hänsyn till kvasivetenskaper såsom "intelligent design" och Bibelns skapelseberättelse kan det bara gå över styr. Att inte få undervisa om evolutionen sätter sina tydliga spår och det är en stor skam att ett land som kallar sig "Frihetens land" är på detta sättet. Allt är religionens fel i denna medeltida historia i modern tappning.
Se denna underbara presentation av Richard Dawkins "The greatest show on earth" för att få lite statistik över hur illa det är ställt med USA, titta på diagrammet om hur man tror. Skrämmande.

Hoppas att detta kan bli en väckarklocka för staten (men det blir det inte, det vet jag)

7 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om det mesta här Harald. Men... du skriver: "Allt är religionens fel". Det tycker jag är enögt och att överdriva. Du glömmer t.ex. pengar och makt som drivkraft. Skyll inte allt på religionen. Då blir du lika fanatisk som vissa religiösa fanatiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Per,religion handlar om att ha makt över andra människor och pengar, en jäkla massa pengar.
   Det är ingen överdrift, det är dagens sanning.

   Radera
 2. Jo tack, Per, pengarna och makten i evigheten-amen. Det stämmer.

  men just i detta fallet så är det religionen som har förstört genom att förbjuda undervisning om saker som motsäger bibeln. (Sedan drivs den kristna högern av maktbegäret, och har religionen som täckmantel för att trycka ner folket. De tror ju på det)

  SvaraRadera
 3. Bloggaren Christer Åberg på APG 29 är och förblir en dårfink. Han kan inte rå för att han är psykiskt sjuk från födseln,men för den skull så får han inte bete sig som han gör utan att få kritik. Så kritik ska han ha, så mycket man kan ge honom.

  SvaraRadera
 4. Erick: Det finns alltid en anledning till att man uppför sig vad vi andra anser vara irrationellt. Han har (enligt bloggen) haft en allvarlig livskris och fick lugn genom att läsa Biblen. Det respekterar jag... däremot så anser jag att hans åsikter är åt det hållet som du skriver.

  MVH
  /Harald

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, får han tro på vad han vill. Det är hans rättighet. Jag respekterar ATT han tror, men inte hans usla människosyn eller hans religion eller gud. Det är min rättighet.

   Andra ska respektera hans tro och hans gud.
   Men han respekterar ingen som inte tror som honom. Tyvärr kommer han aldrig att göra det eftersom han saknar humant tänkande och empati för andra människor. Han kan inte acceptera hur andra vill leva eller hur människor är skapta av naturen..

   Religion är inte roten till Allt ont, men en jäkla massa. Skulle värden bli perfekt utan religion? Nej! men fasen så mycket bättre för religion förgiftar allt.

   Tex Christer Åberg själv.

   Radera
  2. Jag tror att min kommentar raderades med motiveringen att den inte respekterade gud.
   Det visar lite att du, Erick, verkar ha rätt. Jag gillar den meningen du skrev sist i andra stycket.
   Saknas den respekten så är man på väg mot fanatism, vilket jag avskyr.

   Radera