onsdag 11 juli 2012

Läkarövergrepp på kvinnor, invandrarfråga?

32 fall av övergrepp patienter har hänt i Norge under två års tid, enligt tidningarna. De flesta läkarna har utländsk härstamning, enligt aftenposten, och den som gjorde flest övergrepp kom från Eritrea men var är medborgare i Slovakien.

Tyvärr har svenska medier tagit bort att den värsta förövaren var från Eritrea, antagligen i ett försök att tona ner det som kan bli ännu mer pajkastning mot invandrare. De borde ha lärt sig, för Sverigedemokraterna i Partille var inte sena med att försöka få det att låta som om alla invandrare är skyldiga till detta övergrepp som har skett av några personer. När skall svensk media lära sig så att inte Sd får dessa mumsbitar att tugga på?

Det är rätt, enligt media, att 32 av övergreppen gjordes av utländska medborgare i Norge. Har man följt tidningarna i Sverige så stod det i DN den 25 juni 2012 att många danska läkare som inte fått licens för att göra skönhetsoperationer har kommit till Sverige där detta inte behövs, vilket jag tog upp i detta blogginlägg. Jag vet även att många svenska läkare jobbar i Norge. Vad jag kan läsa i de källor jag har sett så har man inte skrivit något om vilka andra länder det handlar om, alltså kan mycket väl dessa invandrare vara av nordiskt ursprung, och Norrmännen kanske skulle "hata svensken" för detta.

Varför kan inte SD istället göra det enda rätta, istället för att försöka kasta skit, och gå ut i media och kräva att regeringen jobbar för att vi i unionen får ett gemensamt register över läkare som har dömts för sexuella övergrepp. Är inte det en viktigare fråga än att försöka få det att se ut som om alla invandrare har gjort övergrepp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar