onsdag 25 juli 2012

GUD och fotbollen

Först och främst: Ingen debatt om det finns någon gud, det handlar inte inlägget om... vi antar bara att det finns för enkelhetens skull

Om man tror på en gud så har den oftast skapandekraft, och den kristna guden är en "god gud", det vill säga en som vill alla väl. Den är även förlåtande.

Spanska ligan- La Liga

De flesta spelare i la Liga är kristna, och en övervägande del av dem är katoliker.
Jag har alltid när jag tittar på dem och de gör mål blivit överraskad och nästan förbannad. Varför måste de alltid göra korstecken och kyssa handen upp mot himlen när de gör mål? Det är ett himla ofog. Tror de verkligen att deras gud är så fotbollsgalen att den bryr sig om vem som lyckas sparka in den runda saken i nätet? Om Guden nu gjorde det så undrar jag vad man skall tro om det andra laget då, som också består till övervägande del katoliker... är de inte tillräckligt bra katoliker då, eftersom de släppte in målet?
Det är lite som när Sverige och Danmark krigade förr i tiden och båda var protestanter. Båda hade sina präster som bad att de skulle vinna, och sedan slogs man med samma gud som beskyddare...för att i efterhand fira seger, eller sona nederlaget, genom att be till guden igen.

För mig är det bara ett enda hyckleri vad de håller på med, för kan man lite spanska svordomar och läser på deras läppar när de tycker någon är dum så är det ganska mycket "concha tu madre" (din mammas fi**a) och så... För att i nästa ögonblick kyssa guden...

Allsvenskan

Nu verkar den svenska ligan, allsvenskan, också dras in i religionen. I dagens DN säger IFK Göteborgs spelare Philip Haglund att "det känns som om Gud jobbar mot oss".
Snälla Philip och alla ni andra

Lämna era gudar utanför fotbollen! (Men var gärna religiösa om ni vill, och skäms inte för det... men inte på planen!)
Jag kan inte komma ihåg att jag har sett exempelvis Moustafa el Kabir, från Mjällby AIF, tala om Allah. Varför skulle han göra det på planen? Han är där för att spela boll.
El Kabir

IFK Göteborg om det går "dåligt" för er betyder inte det att ni spelar sämre fotboll än förr... utan det kan bero på tt de andra lagen spelar bättre än de gjort innan. Kvaliteten höjs, och då gäller det att själv höja sig för att kunna hänga med.

Hänger ni med, utan era gudar?

Efter en snabb koll i andra tidningars artiklar så verkar det som om även deras reportrar är ganska vidskepliga, både aftonbladet och SvD talar om en förbannelse när Djurgården spelar och får lika hela tiden. Vad då förbannelse? Kan det inte bara vara så att det är spelarna som slappnar av när de fått mål och inte fortsätter att pressa? Det handlar bara om vilja och skicklighet, inget annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar