måndag 2 juli 2012

Ingen(?) lämnas utanför

Sverigedemokraterna, och Jimmie Åkesson inledde Almedalsveckan, med slogan "Ingen lämnas utanför". Han verkar vilja bygga upp ett Sverige likt Japan under deras självvalda isolering under Edoperioden. Självklart så är invandringen för hög i landet (enligt honom), och oskyldiga barn till papperslösa flyktingar verkar tära för mycket på statskassan för honom att man gott kan låta dem dö-Barn som inte kan hjälpa vem som är deras föräldrar.

Polisen

Att han sedan sa några bra saker med är inte konstigt, han måste ju försöka smörja väljarna lite med annat godis med för att visa att de förstår sig på politiken och att de vill bli en makt att räkna med. Det var femte jobbskatteavdraget och att polisens administrativa jobb skall minskas så att de kan ägna sig mer och praktiskt jobb på fältet. Han försöker lägga ut fiskekrokar till gammelgäddan (M), samtidigt som polisförslaget skall vinna rädda väljare från förorterna, som har sett kriminaliteten öka. Tyvärr, Jimmie, jag bor i en underbar så kallad problemförort i Stockholm men min röst är "way out of reach, karasjäl" (som vi säger i Sölvesborg)

Även om Åkesson har rätt i att polisen måste bli effektivare, vilket även vänsterbloggen Svensson framhåller, men den bloggen är mer utförlig. Kanske något för Åkesson att läsa på så han kan uttryck bättre hur han skall gå till väga. Glöm då inte, Åkesson, att även administrativ personal kostar pengar, vilket måste tas någonstans ifrån. Det kan vara bra att berätta var du tänker ta dem ifrån så att väljarna får besked.

Isolering

Tillbaks till isoleringen så verkar den gode mannen tro att isolering har löst sig i Sverige genom årtusendena. Det är ett ganska intressant synsätt, som han kan försöka utveckla när han går genom Gamla stan i Stockholm och tittar på alla gamla palats som byggdes av tyska köpmän, eller åker han till bergslagen för att besöka gruvorna som fick god hjälp av Valonerna, medan Descartes höll till i slottets kalla vrår. Skall vi fortsätta till nyare invandring så har vi alla från Jugoslavien och Turkiet som bussades hit för vi behövde arbetskraft för att bygga upp välfärdssamhället. Jag lyckas inte hitta den utopiska idyllen utan folk från andra länder. När skall den ha skett?

Skolan

Nu när jag suttit och läst igenom alla tidningar som analyserar honom, och ser att han är duktig på att använda språket för att få fram sina budskap, men i övrigt så är det mycket som saknas. Har han månde tro missat att Lärarnas riksförbund dagen innan gick ut med sin rapport om lärarlönerna (sista stycket innan rubriken "till sist")? Vilka tankar har Sd nu om skolan och situationen där? Jag saknar det i alla analyser, och tycker att det är en stor miss av en så duktig retoriker-med en ganska stor stab- att inte kunna inse att skolan kommer att vara en av de viktigaste frågorna denna vecka och nu missar han möjligheten att uttrycka sina geniala idéer om den. Mycket synd.

Invandringen

Invandringen och dess följder är uppenbara. Vårt välfärdssamhälle skulle inte ha kunnat byggas upp utan den. Det är synd att många inte inser det. Det är även intressant att man klagar på att invandrarna "tar våra jobb", men det är samtidigt ytterst svårt att hitta "svenskar" som jobbar som städare och på andra låglönearbeten. Svenskarna vill inte ha de jobben. De vill ha jobb där man tjänar pengar, men helst utan att studera. Kan man då prata bra (duktig retoriker) så är det lätt att locka till sig dessa svenskar, och även en del andra som inte ser allt som Sd står för. I just detta avseende reagerar även Mikael Andersson (C) på sin blogg att det blev unket att stå och säga "ingen skall lämnas utanför", samtidigt som han raljerade om de papperslösa barnens sjukvård och hur dålig invandringen är. (Visst finns det problem med integreringen, men det finns olika sätt att lösa det på-förutom att bara kasta ut dem.Sedan är det så att mångfald och blandning berikar och gör att det går bättre för landet, ungefär som min liknelse om kustvattnet i Chile.

Jordgubbar

Eftersom Åkesson har haft gott om tid på sig att vara i Sölvesborg nu innan Almedalsveckan så undrar jag om han gjorde som jag och åkte ut till jordgubbsodlarna i kommunen. Jag såg bara folk med utländsk härstamning med böjda ryggar och sina 18-literslådor framför sig. Man får faktiskt 35 kr/låda efter skatt (ca 45 innan)när man plockar, och en bra dag, om man får lite vana kan man plocka 10-12 lådor eller mer. Räknar man innan skatt så blir det en lön på över 450 kr/dag. Det är inte fy skam. Var är alla svenskar som är arbetslösa nu i sommar? Kom inte och säg att de goda svenska jordgubbarna du åt till midsommar plockades av polacker bara för att de kom och tog våra jobb. Svenskarna ville inte ha jobben och odlarna skulle inte kunna ge oss några bär utan hjälp från dessa "icke-svenskar". Vilket budskap vill du ge till de jordgubbsälskande svenskarna, och även till dina väljare i Sölvesborg som har släktingar som odlar dessa röda goda bär (rättelse efter en kommentar: Jordgubbar är så kallade skenfrukter?

2 kommentarer:

 1. Jordgubbar är väl inte bär utan skenfrukter.
  Bra skrivet om SD.

  SvaraRadera
 2. Tack för påpekandet, Anonym. Du har så rätt. Jag behöll ordet bär i texten för att din kommentar skall vara rättvis, men lade till en rättelse inom parentes, med länk till Wikipedia.

  MVH
  /Harald

  SvaraRadera