fredag 21 september 2012

Chemtrails en politisk verklighet!

Uppdateringar i slutet
Debatten om chemtrails har blossat upp i Sverige efter att Miljöpartiets gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, gått ut öppet med att hon skall motarbeta dem!

Vad är chemtrails?

Enligt teorin så är det kemikalier, gift och virus som släpps ut av flygplan som flyger över länder för att på det sättet styra vädret och människorna. De som sköter chemtrailsen är USA, det är deras hemliga vapen, och i vissa fall är även Ryssland inblandade. Vissa tror även att den svenska regeringen har ett finger med när det gäller chemtrails över Sverige.

Är det något att vara rädd för?

Ja, en stor varning för detta. Börjar ni försöka tro på detta så finns risken att ni börjar tro på andra helt ovetenskapliga konspirationsteorier och ert liv kommer att fördärvas av rädsla för förföljelse från diverse regeringar, hemliga (o)religiösa ordnar, troll och vättar.

Varför är det inte sant?

Detta handlar om två saker:
1. Har man bara lite utbildning så vet om om vad kondens är, vilket Wikipedia förklarar att det hela handlar om på sin artikel om chemtrails. Tror ni inte på det så kan ni titta på bilavgaserna en kall morgon. Har någon "implanterat" en giftbehållare på er bil så att den spyr ut chemtrails, eller är det kondens? Läs sedan på om temperaturer på höga höjder...Det är kallt där uppe, är det förvånande då att flygplanens avgaser uppför sig som bilarnas?

När det gäller kemikalierna mm som skall finnas i chemtrailsen så nämns de i detta blogginlägg, inklusive de skador som uppstår av dem.
Försök först att inse att det i tidningar mm har stått att det finns farliga ämnen i bilavgaser. Ja, det finns en del gifter (kemikalier och partiklar) och det är ingen hemlighet, det finns även i flygplansavgaser, det är därför många vill klimatkompensera! Gifterna bildas vid förbränningen.


2. Om nu detta var sant att man kan få alla de sjukdomarna mm. Varför skulle Sveriges regering sponsra något som gjort att "ekologisk odling minskat sin avkastning med 25-30%"? Det är ju minskade skatteintäkter...
Det handlar även om att alla de som jobbar på flygplatser mm faktiskt är privatpersoner över hela världen. Skulle alla de kunna hålla tyst om en sådan farlig sak så länge? Tror inte det, men en sak tror jag på: På vissa flygplatser i länder där utbildningen är bristfällig kan nog personer som sett reservtankar på militärflygplan börjat fundera, tex i USA där man kan få denna kreationistiska skolbok att lära sig ur (Se länken för hemsk fakta).


Varför tror vissa på detta?

Som jag skrev ovanför så kan vissa som saknar utbildning börja tro på konstiga saker. Sedan gäller devisen "Tomma tunnor skramlar mest": Ju mindre du kan desto högre pratar och har då möjligheten att tuta i fler dina förvridna sanningar.
De som kanske har läst lite men hör dessa tomma tunnor vill se bevis. Här är det inte som med någon osynlig gud (som många tror på fast de aldrig har sett den eller ens märkt av att den finns annat än i deras tro), utan här säger man bara "Titta upp på himlen så ser du!"

Upprörande!

Jag anser att det är upprörande att inte fler tidningar tar tillfället i akt nu när Pernilla Hagberg gått ut med detta och skriver om chemtrails och andra foliehatts-konspirationer- till exempel elöverkänslighet och mobilstrålningssjuka som till exempel tas upp av en viss SS-person (Solveigs passande initialer) med så aggressiva metoder att hon blev utkastad från miljöpartiets bloggsfär och fortsätter på annan ort. Läser ni på hennes flyttade blogg skall ni liksom med chemtrailsbloggen läsa med glimten i ögat (men samtidigt bli skräckslagna att det finns personer som tror på detta och är villiga att hota folk för att de inte gör det, se hennes påhopp mot mig här, och det är anledningen att bloggen pryds av en relik från Parinacota i Chile och inte av mitt ansikte längre-Jag vill skydda mina barn mot påhopp av en sådan person!)

Om tidningarna tog upp mer hur en kommunal topp-politiker inte kan inse vad som är fakta och fiktion, hur skall vi då komma till rätta med sådana lögner och följderna av det-Konstiga politiska beslut (som med Mora foliehatten)?
Nu kommer säkert inte Pernilla Hagberg att väljas om och då kommer hon att bli ett vapen i konspirationen där de säger att hon trycktes bort av "USA", och inte förstå att det beror på att folk vill ha politiker som kan läsa fakta och förstå vad det är de läser... allt för att försöka sprida sina konspirationer ännu mer.
Läs mer om henne(?) på nyheter24.
En blick mot framtiden utan politiskt inflytande?
Hoppas Sveriges ungdomar tar sig tid att studera så att de lär sig kritiskt tänkande och inte går på massa konstiga ovetenskapliga ideer


Uppdatering 1

En av de stora när det gäller att sprida denna och andra konspirationsteorier är språkprofessorn (han poängterar att han är professor) Alexander Backman. Läs mer om honom och att han är uppvuxen i Sverige! Han verkar i Mexico där han väntar på 2012.12.21... och blandar kristen mystik med allehanda UFO mm. Genom sin höga utbildning får han många, även spansktalande i Sverige, fick jag reda på idag, att tro på detta. Livsfarlig kille!!!
Kolla länkarna (men tro inte på detta)
Spanska och spanska (video)
Engelska hemsida
Engelska presentation (Denna är bäst att läsa!)

Tro inte på alla bara för att de säger de har hög utbildning, undersök inom vilket område det är och yttrar de sig om saker utanför deras utbildning är du nog minst lika kunnig själv som den personen...

Uppdatering 2

P4 Kalmar gjorde det enda rätta och skrev en låt om chemtrails kallad Virus i skyn. Därefter citat: "Vek de var sin foliehatt till sig som kompensation för sången. Bra kämpat grabbar.

Dessutom fortsätter, tyvärr, debatten om hon har rätt eller inte bland många bloggar.
Katrineholmskuriren däremot är glad eftersom de får uppmärksamhet (vilket de förtjänar som har lyft upp idiotin till ytan), medan Pernilla Hagberg ser sig som en miljökämparnas riddare.

40 kommentarer:

 1. Det är riktigt upprörande att folket inte förstår bättre innan det är försent....

  http://www.expressen.se/nyheter/dokument/sista-vapnet-i-kampen-for-miljon---att-styra-vadret/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, är det ett försvar för att chemtrails finns?

   Forskning finns, det är inget konstigt, men att kommersiella flygplan sveper över världen med hemliga vapen? Tror inte det :-)

   Radera
 2. Ni som är så kritiska mot pernilla Hagberg ! Ni kan väl titta upp på klarblå himmel och kolla in flygplan när dom börjar sprida kondens eller vad ni vill kalla det och när dom slutar sprida och förklara varför Dom Börjar och slutar just då (ändrar Flygplanet Höjd Eller vad) Sen blir det sämmre väder och börjar regna efter ca 6-8 timmar Samma sak varje gång. Midsommarafton 2012 södra Dalarna /Hamurgsund 9/8 2012

  SvaraRadera
 3. Först och främst:
  Titta på smhi.se eller yr.no Där ser du vädret framöver några dagar. Då ser du om det skall bli regn under dagen (oftast kommer det lite tidigare än smhi säger.

  När det gäller kondensen: kommer planet in i ett område med kallare luft så syns strimman tydligare. Det finns jetvågor och strömmar där uppe som ligger i vågor+ att det även beror på om man kör igenom början till en front. Kommer det en varmfron ser man en antydan till det ca 6-8 timmar innan (utan flygplan) genom att det börjar uppstå lätta fjädermoln, sedan ökar molnmängden mer och mer innan regnet kommer, som kan hålla på i flera timmar.
  Kallfronterna kommer snabbare och syns tydligare på himlen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är sorgligt att ni kritiker inte är mer pålästa, innan ni basunerar ut i det offentliga rummet, att spridning av aerosola miljögifter är en konspirationsteori. Vi som dokumenterat med bilder och satt oss in i denna gigantiska miljöfråga, vet att det sker. Bilder är juridiskt bindande bevis och används vid exempelvis vid miljöbrott. Det är enbart regeringen som har mandat att kräva undersökning av dessa flygplan som släpper ut miljögifter över vårt territorium. Men Sveriges tidigare regeringar har skrivit ett avtal med USA, bakom ryggen på folket att de får experimentera i Sverige och att det är sekretessbelagt. USA får använda svenska folket som försökskaniner. Här har du det och jag inväntar svar från UD http://www.regeringen.se/contentassets/53be2fb8d50a40688ba6f96804bcb2d0/so-200858

   Vidare visar satellitbilder klart och tydligt att de sprider chemtrails över Sverige nära nog dagligen. Flygplan släpper ut enbart drygt 2,6 kg avgaser/km i en fart av 900 km/h beräknat på certifierat flygbränsle. Bränslet är betydligt renare idag och äldre bilder visar att flygplan inte släpper ut milslånga streck på himlen som nu. allt finns samlat på denna blogg här är sidan med utsläpp från militärflygplan. SMHI har lagt in chemtrailsbilder för att ge sken av att det är naturliga contrails och moln, likaså Wikipedia. De moln som de visar nu fanns inte ens så sent som på 1990-talet. Himlen har aldrig set så här konstig ut tidigare under hela mitt liv och jag är säkert betydligt äldre än dig. Vad har du för utbildning som inte förstår att dessa streck på himlen inte är vanliga contrails. På den här sidan finns filmen på satellitbilder som jag granskat. jag är miljöingenjör läs gärna mitt CV. https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/flygplan-under-andra-varldskriget/

   Radera
 4. Det verkar du som saknar utbildning. Att du hänvisar till wikipedia säger lite om din kunskapsnivå.

  Jag påstår inte heller att Pernilla Hagberg har rätt i alla sina påstående. Men om man har studerat seriöst om fenomenet chemtrails, upptäcker man efter 15 års studier att det förekommer utsläpp av ämnen i luften av oidentifierade flygplan som flyger strategiska riktningar.

  Varför lägger du ner tid på att nedvärdera andra människors åsikter? Var glad att en politiker som henne vågar ha en egen ståndpunkt istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant infallsvinkel på Wikipedia!
   En liten wikipediaskola:
   Läs artikeln.
   Kolla om det finns källor. (Saknas källor, var uppmärksam)
   Kolla om det finns någon diskussion på diskussionssidan.
   Kan du engelska och den svenska artikeln är kort, kolla där och på deras diskussionssida.

   Följer du dessa steg så ser du att den engelska artikeln har många bra källor som visar att det inte finns några vetenskapliga belägg för att chemtrails skulle vara sant.

   Ett politiskt parti som står för miljön bör följa vetenskaplig argumentation för att visa varför de tycker som de gör. Här har en representant lämnat det spåret och följer istället vad en person som brukar se UFO:s säger. Det gör att hennes trovärdighet sjunker (Eller tycker du att det är trovärdigt? Vilket är mest trovärdigt Backmans UFOs eller Wikipedia? ;-) Sug på den du!)

   Radera
  2. Tack för att du svarade på mitt kommentarsinlägg.

   Genom ditt svar och resonemang inser man att du lever i en sluten bubbla.

   Förövrigt står UFO inte för att det är rymdskepp, det står för oidentifierat flygande föremål. Ytterligare ett inslag på din kunskapsnivå.

   Det finns ingen anledning att fortsätta resonemang med dig, eftersom du endast är ute efter att "vinna" en diskussion och för dig spelar inte sakfrågan någon roll. Du passar som politiker eftersom du verkar gilla debatt för debattens skull.

   Tack iallafall för att du svarade på inlägget! Ha en fortsatt trevlig kväll :)

   Radera
  3. UFO var ett exempel på vad som står på sidan om Backman och vad han har åstadkommit.
   Så på det planet är det (den vetenskapliga) kunskapen som jag vill lyfta fram.

   Så länge som jag inte ser några vetenskapliga bevis på chemtrails (och det skulle vara konstigt om länder som inte gillar USA/Ryssland inte försökte hitta det) så kan jag bara säga att det är ännu en konspirationsteori. På det planet är det därför inte USA som skall bevisa motsatsen (för då finns det inget att bevisa), utan de som tror på det som skall lägga fram vetenskapliga bevis-på samma sätt som ateisterna säger att de inte skall bevisa att Gud inte finns utan de som tror skal bevisa ATT han finns.

   Min kommentar "sug på den" var lite ironisk, det vet jag och syftade på att du tvivlade på min kunskapsnivå.

   Sist men inte minst: Jag är inte politiker, men gillar att debattera ibland. Läser du mina inlägg på bloggen så kommer du att se att mina åsikter i olika poster kan platsa in i olika svenska partier beroende på vilken fråga det handlar om.

   MVH
   /Harald

   Radera
 5. Hvem har lyst at seja til alla ofren for sjukdommen MORGELLONS at dom ljuger?
  Varfor er det så svårt at tro på detta når dagligen enda värre LiVSFARLiGA NANO-tech-partiklar direkt medveten tilförs 'medisiner', shampoo, biogas.. och ja even din mat! Och detta enligt ifølge båda SVT och til och med, o ja, FORSKNiNG.no!!!
  http://youtube.com/watch?v=JsF4P8orgXs

  SvaraRadera
 6. Som om inte artikeln i sig var tillräckligt intressant, så är påföljande debatt minst lika intressant. Att genom att försöka påvisa vem som är mest "kunnig" är fokus, snarare än sakfrågan. Vilket är att detta är en erkänt stor Konspirationsteori. Konspirationsteorier definieras av just sammansvärjning med dunkelt syfte "Konspiration (av latinets conspirare: 'andas tillsammans'), eller sammansvärjning, syftar på ett hemligt samarbete mellan en grupp individer med dunkelt, olagligt eller illasinnat syfte." Det finns alltså ingen officiell organisation som tar på sig ansvaret, eller som kan föra dess talan. Utan en grupp människor med just "föreställningar" utan några verkliga bevis som kan påvisas.

  Det är framförallt i detta fall youtube-klipp med privatpersoner utan större kunskap som räds och som drar i detta. Det blir alltså inte trovärdigt.

  Harald påpekar en viktig poäng i det farliga i denna typen av beteende, och jag tror att den Anonyma person som svarar på detta misstar sig rejält. Haralds kommentar om att bevisbördan liggen på den anklagande parten stämmer mycket bra. Liksom den tekoppen som Russell hävdar är i omlopp mellan Jorden och mars (Russells Teapot) http://en.wikipedia.org/wiki/Russell's_teapot borde inte bevisbördan ligga på de anklagade i detta fall, utan ytterst på er. Så till den dagen vi har övertygande vetenskapligt belagda bevis kommer jag förhålla mig ytterst skeptisk mot detta - och det borde alla andra "följare" av denna skenvetenskap också göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vanlig med konspirationsteorier är ju att de försöker lägga bevisbördan på vetenskapen att det inte är sant... men hur kan man bevisa något sådant, när det inte finns några bevis?
   Så du har helt rätt, Andreas, och det är därför man skall vara skeptisk mot allt! (Då hittar man det som är sant och det som är falskt lättare)
   /Harald

   Radera
  2. Vad menar du med vetenskapliga bevis i sammanhanget? Vet du ens det själv? Bilddokumentation är bevis och gäller som bevis i brottmål och bilder används för att dokumentera miljöbrott eller andra brott. Det är det tyngsta beviset i e nbrottsutredning. Upplysningsvis är det alltid verkligheten som gäller som exempelvis bildbevis! Jag har flera bildserier som visar hur dessa chemtrailsspår utvecklas till gigantiska moln här ett exempel https://www.youtube.com/watch?v=wRq8EA10kBU

   Radera
 7. Skulle elkänslighet ha konspiratorisk bakgrund?
  Det var det roligaste jag hört på länge!
  Min dag är räddad.

  Mvh/Gösta Singstrand, elkänslig.
  PS besök gärna min blogg och få lite verklighetsbakgrund! DS

  http://blogg.passagen.se/gostasing

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konspiratorisk betyder att man tror att någon myndighet eller företag konspirerar för att få folk att bli sjuka (oftast är det USA som står för konspirationerna i alla teorier).

   Att man däremot kan få psykiska besvär, på samma sätt som de som lider av social fobi eller andra fobier, det tror jag på... sedan kommer vissa påersoner som SS här ovanför och eldar på med konstiga icke-vetenskapliga teorier och skrämmer upp er ännu mer. Där är det synd.

   Tack för övrigt för länken!

   Radera
  2. Konspiration är när några aktörer utan att meddela andra ägnar sig åt olagliga aktiviteter i illasinnat syfte. Vad man kan ana sig till är att Federal Reserve skapades 1913 genom just en sådan aktion. Och detta är ingen konspirationsteori utan konspiration i praktiken. Varje stor förändring i samhället har föregåtts av en konspiration. Se Novemberrevolutionen i Sverige 1985. Slutade med valutakrisen på 90-talet.

   Ingen rök utan eld....

   Radera
  3. För de som inte känner till novemberrevolutionen 1985:
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Novemberrevolutionen_(Sverige)

   Radera
 8. Kondenstrimmor breder inte ut sig och bildar ett sirrus moln. Det är ju fan uppenbart om man bara tittar upp, dessa streck varar där i evigheter och till slut ser dom ut som ett gigantiskt moln. Jag har sett detta ske i 7 år, såg inget sånt innan dess. Har också märkt att det blir betydligt kyligare när ett sånt moln kommer för solen. vad det är har jag ingen aning om, det enda jag VET är att dessa streck inte försvinner, de bildar (som det ser ut) konstgjorda sirrus moln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att du inte märkte de molnen inna för att du inte hade läst om chemtrails... sedan läste du och blev rädd, lite som hypokondriker som blir "sjuka" när de läser om nya sjukdomar...

   Radera
  2. För att neutralisera chemtrail häller man ut ättika (ej ättiksprit) utomhus på lämpligt underlag så att det får ånga bort. Jag vet inte hur det fungerar eller varför, men bara en liten mängd på under en dl skapar en kedjereaktion i luften som på något sätt tar ut chemtrailen. Det låter fånigt, men jag har själv provat och sett himlen klarna över ett par kilometers radie. Prova själva. Det är inget skämt utan ett fullt seriöst sätt att hantera problematiken.

   Häll på ett plåttak eller fukta en handduk som får fläkta i vinden.

   Uppenbarligen startar molekylerna i ättikan en kedjereaktion i luften som triggar kemikalierna i luften att kollidera eller interagera med varandra. En möjlig förklaring som kastats fram är att molekylerna som sprayas är så laddade att de “exploderar” när ättiksmolekylerna träffar den första chemtrailen, och som en kedjereaktion laddar ur de andra partiklarna i molnet.

   På under en timme har man visuella förändringar som är svåra att förklara, utan att erkänna metoden som ovan beskrivs.

   Radera
  3. Det du beskriver är en fysikalisk omöjlighet...
   kondensstrimmorna finns 10 000 m upp i luften, och om du läser lite om luftföroreningars spridning (finns univeristetskurser om det) så förstår du att kontakten mellan de lägre luftlagrena och de övre är minimal, alltså kan det omöjligt komma upp.

   Att de försvinner beror på naturliga orsaker, dvs det är just kondens som sprider ut sig så att det inte syns längre.
   Chemtrails är en myt, och att du inte såg det innan du läste om det var för att du inte tänkte på det för det är så naturligt!!!

   Radera
  4. Harald. Jag slår vad om att om du varit verksam på 60-talet så hade du sagt att DDT-besprutning inte förekommer.

   Vad som är en fysisk omöjlighet vet jag inte, men ättika fungerar, och det har jag personligen sett flera bevis på. Vad du beskriver som vetenskapöigt omöjligt har ingen relevans i detta sammanhang eftersom verkligheten visar på svaret.

   Ättika fungerar.

   Radera
  5. Harald 10/4 8:22

   Att ättikan inte berör de övreluftlagren har ju till och med du insett. Vad du själv inte inser är att de partiklar som sprids tar sig mot marken och bildar molnliknande lager på betydligt lägre höjd.

   De partiklar som finns på denna höjd som ett resultat av chemtrails har en laddning som i kontakt med ångan från ättikan skapar en sort kedjereaktion, úngeför som fissionskraft. Jag hoppas att du inte tror att den är humbug också, bara för att du inte kan se den.

   Bevisen för att fissionskraften finns kan man se i Oskarshamn, Forsmark och Ringhals.

   Samma fysikaliska krafter fast på betydligt lägre nivåer skapar en utjämning i jonbalansen eller laddningarna och detta behöver bara en katalysator som är obetydlig i förhållande till molnetsstorlek. Resten sköter naturkrafterna.

   Radera
  6. Jag är utbildad kemilärare och har läst en del extra kemi utöver det, så lite i det ämnet kan jag. Eftersom det in min utbildning även ingick en kurs i "atmosfärskemi och luftföroreningars spridning" så använder jag den kunskapen när jag skriver här.

   Fysikaliskt omöjligt är det att dessa partiklar på den förhållandevis korta tid som du skriver om skulle hinna sjunka så långt som ner till de lägre luftlagrena. sedan när det beskrivs att ättikan uppför sig som laddade partiklar och reagerar med vad det nu är för något... då är det dags att bli skeptisk...

   Radera
  7. Harald. Vad du har för utbildning saknar betydelse. När det är uppenbara chemtrail (dvs geoengineering) i luften, häll ut en dl. ättika 24 % på tex plåttak eller asfalt och vänta en timme och se skillnaden på himlen.

   Att slå andra i huvudet med att du har en viss utbildning, i syfte att visa på att du har rätt är som att hävda att jorden är platt för att du gått i körskola i Kalmar. De lärde ut den kunskapen där.

   Radera
  8. I högskoleutbildningar ingår det att lära sig kritiskt tänkande. Du har rätt i att alla inte lyckas med det, men andelen som har det är större bland akademiker än de som inte har haft möjligheten at förkovra sig i det.
   Dessutom så är det så att utbildning inom naturvetenskapen ger kunskaper som gör att man har större möjligheter att sätta sig in i komplicerade naturvetenskapliga frågor. Vad är det för konstigt med det? Inte vem som helst kan leka doktor på sjukhusen för det krävs utbildning... det går inte att jämföra med körskolan i Kalmar (förövrigt en trevlig stad, och på många ställen är det ganska platt där...)

   Radera
 9. Idag över Sörmland fullt av dessa märkliga strimmor. Det finns ett sätt att få slut på folks oro och funderingar och det är att någon letar fram foton från jetflygplanens barndom och fram till 1990-2000-talet. Kan man visa att dessa breda fjäderliknande långlivade moln även fanns då, okey, då skulle nog de flesta sluta tro på "kem-spår".

  Rimligen borde det gjorts en hel del forskning på kondensstrimmor, om inte från militärt håll då de är ett problem om man vill vara så lite synlig som möjligt.

  SvaraRadera
 10. http://www.whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/523.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släkten Oldenburg kommer från Oldenburg, så visst fanns det adel där... även om staden mestadels skonades från 30-åriga och WWII... men det betyder inte att konstiga konspirationsteorier stämmer bara för att en före detta greenpeace-aktivist säger så.

   Radera
  2. Harald. Att ge sig ut för att ha alla svaren och inte ens ge utrymme för diskussion visar på en agenda. Så många kommentarer på en sida kan inte tolkas på annat sätt än en illa dold desperation att lägga locket på.

   Måtte Gripen-piloterna få ändrade direktiv.

   Radera
  3. Jag förstår inte denna kommentaren.
   "Inte ge utrymme för diskussion":
   Under den tiden denna blogg har funnits har jag bara raderat EN kommentar, och det gjorde jag igår. Den kommentaren var en reklamkommentar för bröstförminskning i Turkiet, och hörde inte hemma i debatten (annan artikel om att män ofta ses som pedofiler när de jobbar på dagis)
   "Så många kommentarer"
   Bloggen är ju min och när någon kommenterar så svarar jag eftersom det då är riktat till mig. Det är god ton och inte dold agenda... Jag är väluppfostrad :-)

   Jag har inte alla svaren, det finns mycket som vetenskapen inte har upptäckt eller kunnat förklara än. Så mycket att det är onödigt att försöka hitta på hokus pokus-saker som inte ens hänger ihop med naturlagarna...

   Radera
  4. http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3640395.ece

   Geoengineering, med de synliga tecknen chemtrails, är något som forskats på länge inom flera fält. Detta är något man allvarligt bör begrunda hur nyttigt det är.

   Radera
  5. och var i artikeln nämns chemtrails? Ingenstans...
   Dock var artikeln intressant att läsa och det tackar jag för. Självklart måste man lägga in etiska aspekter på sådana projekt som de diskuterar.

   /Harald

   Radera
 11. http://www8.nationalacademies.org/cp/projectview.aspx?key=49540

  Fundera på vilka metoderna är som man avser att utvärdera. Läs noga utan förutfattade meningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även denna är intressant ur ett vetenskapligt synsätt. Skulle vara intressant att se vilka geoengeneeringsmetoder de avser att undersöka.

   Radera
 12. Ibland ser jag någon slags rök som kommer ut från ett rör längst bak på polisbilar, är det något att vara rädd för? Ibland känner jag en diffus smärta bakom ögonen när de kört förbi.
  http://fc07.deviantart.net/fs71/f/2012/334/9/4/pewdiepie___polisbil__by_gabbi-d5mnh1h.gif

  SvaraRadera
 13. En konspirationsteori är inte en teori i vetenskaplig bemärkelse. Ordet "teori" här är ju "öronmärkt" till att mena något som inte i vetenskaplig mening är en teori. En konspirationsteori är oftast icke-falsifierbar, tenderar att växa med ad hoc varje gång en viss aspekt av den överbevisas och är mer ett samhälleligt (socialpsykologiskt!) fenomen än teori i betydelsen "vetenskaplig lärobyggnad"/"teoretiskt ramverk".

  En vetenskaplig teori är en slags slutpunkt i ett hypotesbygge, så nära som sanningen och den objektiva verkligheten kan approximeras (det är därför uttrycket "bara en teori" är så sjujäkla dumt. Som om det skulle finnas något mer fullbordat steg än "teori"). En konspirationsteori är praktiskt taget utan slut, den ger inga testbara förutsägelser och omkullkastas inte av observation. Det är en ständigt ofullbordad lekstuga där det alltid är så att "sanningen är på väg ut" eller "snart fallet korthuset" eller "vi kommer aldrig att få veta på riktigt". En "teori" som föranleder dylika uttalanden är inte en teori i vetenskaplig bemärkelse.

  David Aaronovitch:
  "I think a better definition of a conspiracy theory might be: the attribution of deliberate agency to something that is more likely to be accidental or unintended. And, as a sophistication of this definition, one might add: the attribution of secret action to one party that might far more reasonably be explained as the less covert and less complicated action of another. So a conspiracy theory is the unnecessary assumption of conspiracy when other explanations are more probable. It is, for example, far more likely that men did actually land on the moon in 1969 than that thousands of people were enlisted to fabricate a deception that they did."

  Den konspirativa mentaliteten kännetecknas av fem punkter:
  1. En ständig kamp mellan det onda och det goda.
  Inga kompromisser. Det går inte att samtala med fienden. Den måste oskadliggöras
  2. En apokalyptiskt världsåskådning
  Rädsla för domedagen. Fienden är näst intill allsmäktig. Varje fördröjning är ödesdiger. Tiden håller på att rinna ut. Vardagen är därför mörk och dyster.
  3. En tydlig antielitism och antintellektualism
  Fienden är nästan alltid samhällets elitskikt. Oftast en politker.
  Antiintellektuell i betydelsen att man accepterar alla bevis pekar mot en konspiration och avfärdar alla som går mot.
  4. En stark förlitan på utvalda fakta och detaljer.
  Trots antiintellektualismen anstränger de sig för att stapla fakta, händelser och namn på hög. ”Genom att ständigt ifrågasätta det lilla (delarna) hoppas de så tvivel om det stora (helheten)”.
  5. En tro på att ingenting sker slumpartat och att allting hänger samman.
  Ingen slump, inga misstag. Någon har velat det som händer. ”Resultatet är en synnerligen välordnad fantasivärld som saknar motsägelser och motsättningar”. Eftersom inga tillfälligheter finns i den egna fantasivärlden måste man söka de gömda, dolda sambanden utanför. Därför spanar de hela tiden efter saker som klargör och förbinda de dolda sambanden.

  SvaraRadera
 14. Chemtrails nämns vid namn i en Amerikanskt "bill" som skulle bli "Space Preservation Act" 2001 - denna "bill" gick inte igenom USAs försvarsdepartement eller liknande utan den fick skrivas om helt...Chemtrails stod då som ett exotiskt vapen tillsammans med mindcontroll och andra metoder...läs under punkt 5 på http://metrobloggen.se/etikomoral/demokratin-i-fara-chemtrails-gmo-storebrorsamhalle-nasta-mm/

  Kondesens-strimmor skapar inte moln,skapar inte ett rutnät på himlen, vanliga plan lägger sig ofta över molnen, de flyger inte på så låg höjd att man kan se dem osv osv...Regnvattenprov i Skåne 2012 innehåll aluminium, arsenik och uran. Var kom det ifrån om inte från chemtrails nedfall?

  SvaraRadera
 15. Kan ju säga att det flyger förbi mer än 5 plan om dagen över mitt hus den senaste veckan, alla lämnar efter sig "kondensstrimmor" som varar i över 5-6 timmar på himlen, efter det så börjar det likna små lätta moln, ser jag på min himmel, min himmel är ej blå.

  Förra måndagen var det 3 eller 4 plan som åkte förbi på morgonen ca 30 minuter efter varandra. samma sak 3 dagar irad. sen hade jag inte jättekoll i 2 dagar, men såg endå strimmorna på himlen. Idag har det åkt 8-9 plan över mitt hus under dagen.

  I vanliga fall åker det INGA flygplan här över. Så om det inte är för att sprejja chemtrails så vettifasen varför det plötsligt har börjat flyga MASSVIS med flygplan rakt över våran stad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först: Ursäkta jag inte lagt upp ditt svar på så länge. Bloggen har varit inaktiv ett tag.
   Sedan: Att det nu flyger många plan över er kan bero på att det har tillkommit nya rutter och då går en rutt över er stad. Kolla upp på nätet vilka rutter som finns så kommer du säkert att hitta att det går någon rakt över er och då är det ju en naturlig förklaring. (sedan har det även försvunnit urtter, ex Ryan air från Skavsta till Kaunas försvann i januari)

   Radera