torsdag 12 juli 2012

Toms scientologfängelse

Aftonbladet går nu vidare i sin bevakning av Tom Cruise och hans behandling av sin dåvarade fru Katie Holmes.

Det skulle vara bra om fler tidningar verkligen började skriva om hur sekter och vissa församlingar behandlar medlemmarna. Det gäller att lyfta upp detta sjuka beteende och kontrollbehov från vissa individer så att de som är i riskzonen får mer vetskap om hur lätt man kommer in i det men hur svårt det är att lämna en sekt.
Jag skrev om detta förut i detta blogginlägg. Tyvärr så verkar inte aftonbladet ha läst mitt blogginlägg, eftersom jag rekomenderade tidningar som skriver om sekter att även hänvisa vart man kan vända sig för att blir fri, till exempel till föreningen FRI!

Katie ser inte så glad ut på denna bilden.

En annan som läst artikeln anser att man skall vända sig till Jesus istället, för då blir man "alltid fri", och det är den (nästan?) fanatiske kristne bloggaren apg29. Det som denne bloggare verkar ha missat i media, när han skriver så, är att det inom kristendomen finns en hel del avarter och sekter. Även inom de etablerade samfunden finns det avarter bland församlingar, och många inom de så kallade "frikyrkorna" har en ganska sned syn på kvinnan i familjen vilket inte gör att HON blir fri bara för att hon söker Jesus, men som man kanske dessa fanatiska kristna tycker det är kul att ha en som de kan trycka ner?
Känner man att man behöver en gud att tro på så håller jag med om att kristendomen är den som gör människan friast, om man hittar till rätt samfund. Bäst är då att prata med Svenska kyrkan eller missionskyrkan, men man måste hela tiden ha i huvudet att det är människor man pratar med och därför kan man hitta avarter även där. Dessa samfund kan sedan leda en till ett ställe som passar en själv, men tänk på att om er frihet begränsas av religionen måste ni vara vaksamma.

Uppdatering

Holmes har lite tur i eländet att Cruises förra fru Nicole Kidman stödjer henne i kampen att bli fri. Kidman kan även visa på hur farligt det bli om barnen kommer för djupt in i sekten-Hennes barn träffar knappt sin mamma utan valde sekten framför henne!



Själv håller Holmes på att försöka byta namn på sin dotter för att ännu mer distansiera sig från scientologerna och deras förehavanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar