söndag 8 juli 2012

Kvinnans rätt till abort!

Uppdateringar i slutet.

Patetiskt och helt horribelt är vad det är när höger kristna grupper går ut med att de vill lagstifta för att man skall få mörda abortläkare för att "rädda oskyldiga ofödda barn", det är vad Americans United for Life gör enligt DN-kulturs utmärkta artikel om det skadliga abortmotståndet, och även GP:s ledare säger samma sak. DN har även en annan artikel som visar att det är 15 delstater som i år har ändrat/skapat lagar som försvårar mödravården för kvinnor (allt i kampen mot aborten).

Jag kallar det skadligt eftersom de som säger sig representera livet ofta söker det i döden. De ser inte vad kvinnorna utsätts för om de tvingas till att föda barn när de inte vill ha det, eller som kan skada deras hälsa allvarligt på grund av sjukdom. Att begå ett misstag (oskyddat sex), eller våldtas av en släkting och sedan tvingas föda barnet är idioti.
Att sedan kalla sig kristen och ha en sådan syn på det hela är för mig underligt, eftersom de vill kunna döda abortläkare lagligt.

Att som apg29 tycka att det var okej att hans pappa "i stort sett tvingade sig på hans mamma" för att han skulle få födas, och sedan bara träffade sin mamma en gång, medan hans pappa blev mördad efter 15 år är underligt. Hade hans mamma fått möjligheten till att bygga upp sitt liv utan en kriminell person och ett oönskat barn så hade säkert nästa graviditet kunnat leda till att barnet hade vuxit upp i en fin harmonisk familj. Det är kanske hemskt att tänka så själv, men för mig så hade det inte varit så konstigt.

Man får gärna vara mot abort, men då behöver man inte själv göra abort...medan man skall respektera andra personers fria val och rättigheter och låta dem göra abort om de vill. Vi lever i en demokrati, vilket både USA och Polen säger sig göra med, och där skall även kvinnan ha rättigheter.

Klockan 21:37

På tal om Polen och abort kan jag rekommendera boken Klockan 21:37 av Karin Alfredsson. Den är mycket bra på att förklara den fanatism som råder inom vissa sektlika förhållanden som i USA och Polen där man hellre dödar en person än låter kvinnorna bestämma över sina egna liv. Enligt baksidan på boken är det nog den ende bok som har skapat politisk debatt i Polen utan att ha blivit översatt till polska!

Vad säger bloggarna?

Xenosidian skriver väldigt bra och tycker att när tron på metafysik för övertaget mot förnuftet går utvecklingen bakåt. Detta förtryck och hån mot kvinnan är värre än debatten om burkan i västeuropa.

Ann-Mari's blogg kritiserar DN för att kalla kristenextremism för kultur (jag förstår det inte heller), och visar på fler exempel som är horribla från Texas där guvernören har fått igenom ett lagförslag mot abort som hade effekten att all typ av mödravård (även eftervård av kvinnan när hon fött barn) är omöjlig i delstaten.

NoBoyToy anser att männen inte skall lägga sig i en debatt som handlar om kvinnors kroppar. Är man en man och mot abort så kan man se till att sluta placera sin sperma i kvinnor och sedan hålla käften. Jag håller delvis med. Självklart skall män som är emot abort inte ha någon rätt att bestämma över kvinnors kroppar, men män som värnar om allas lika rätt till sina kroppar och därför är för abort (som jag) skall få ge sitt stöd.

Alla tre bloggarna är klart läsvärda och säger en hel del om var vi i Sverige står. Tyvärr finns det personer som inte värnar om kvinnorna i Sverige med, såsom apg29 och abortnej (vidrig sida som försöker skrämma kvinnan att inte göra abort)

Svenskarna måste vaka noga över den frihet vi har vunnit så att inte extremkristna grupper och andra religiösa fundamentalister får fotfäste här.

Uppdatering

Även Jan Eliasson skall, enligt DN, arbeta mer med kvinnans rättigheter genom FN, nu när han tillträder som vice generalsekreterare. De nämner, förutom många muslimska länder, tre länder i Europa som allvarligt kränker kvinnans bestämmanderätt över den egna kroppen: Polen (jag sa ju det), Malta och Irland. Alla tre länderna kör med katolska diktaturfasoner.

Uppdatering 2

Abortstriden Mississippi fortsätter, och abortförespråkarna vann en liten seger i fredags då en interimisk domstol beslutade att den sista kvarvarande abortkliniken får hålla hööpet. Hade den stängt så hade Mississippi blivit den första delstaten under 2000-talet som saknade en abortklinik.

Konsekvenserna av detta är att de som förespråkar religionsfrihet, för att kunna utöva sin egen religion, tvingar personer som inte tillhör deras religion (eller religiösa grupp) att lyda deras religiösa lagar i "the land of freedom".
Var finns dessa fanatikers logik? Vill de tvinga alla att följa deras religion (ja, självklart)? Skall vi som inte tror som de acceptera detta?
Självklart inte! Vi måste inse att det som händer i USA sedan sprider sig över världen som en farosot. Deras destruktiva kvinnosyn kommer till europa om inte Europa börjar reagera, på samma sätt som de försöker styra Europa genom ACTA och deras "anti-terroristlagar".

Jag hoppas att fler öppet vågar visa sitt stöd för den nordamerikanska kvinnan!

Uppdatering 3

...och dessa kristna som skall vara så gudfruktiga och därför kämpar för "det ofödda barnets rättigheter" låter inte ett par gifta sig i kyrkan för att... de är svarta!!! Hyckleri och en hemsk människosyn som riskerar att sprida sig via USA:s medier!!! Vi måste stå emot dem.

3 kommentarer:

 1. Ja, Vi måste verkligen vara noga och värna om den frihet vi har vunnit! Väl talat!

  SvaraRadera
 2. Det måste vara befriande att vara så distanserad från verkligheten som apg29 faktiskt är. När något blir för jobbigt kan han bara fly in i bibeln så slipper han se problemen.

  SvaraRadera
 3. Haha, anonym.
  rätt skrivet

  SvaraRadera