söndag 9 december 2012

Pepparkaksgubbar är "afrikaner"?

(This news, about the gingerbred ban in english, so that any english speaking person will understand)

Uppdatering: Som sagt, jag tror sonen att det är efterhandskonstruktioner (även om ordet inte kommer från ett barn... han säger de ljuger). Stå på er!

Att vara ickerasist är inte lätt. Det händer så ofta att de faller på eget grepp och lägger värderingar i barnens huvud, utan att förstå hur fel det blir...
Pepparkaksgubbarna är nu kränkta och hela svenska julen är rasistisk som bakar dessa kakor!

"Pepparkakgubbarna och gummorna är negrer" (fast man inte får använda det ordet eftersom det har blivit ett skällsord för att man i USA säger "nigger"... vilket får mig att tänka på Centrum mot rasism som gav sig på det glassnamnet.) Eller för att vara mer korrekt, afrikaner. Nej. Det är helt fel. Det är bruna kakor man äter i Sverige underjulen, och de är väldigt goda med grönmögelost på också!

Nu har ett barn stoppats på Kanalskolan i Laxå för att han ville vara pepparkaksgubbe. Enligt Nerikes allehanda tog de bort det för att ingen skall känna sig stött, och inga pepparkakor skulle det heller vara av samma anledning. (Den anledningen förfinade de sedan för att de insåg hur fel det blev så de sa det berodde på allergiker.)

Efter den massiva kritik som spridit sig på de sociala medierna har Barn och utbildningschefen i kommunen sagt att "det är ett missförstånd" och att det var ett gemensamt beslut i klassen eftersom eleverna hade beslutat vilka sånger som skulle sjungas och de valde inte den. Då hade läraren sagt att det inte behövdes några pepparkaksgubbar heller... 
En väldig efterkonstruktion här!
Valet av sånger har säkert skett i så kallad "elevdemokrati". Jag är lärar och vet hur det kan gå till... Vem tog fram sångerna man skulle rösta på? tar man inte fram pepparkakssången så röstar de inte på den i klass 4, och om man väljer att ta fram den sist så kan man säga "vi har redan så många sånger, så det blir för många..eller hur?" och den väljs inte.
Uppdatering: De kommer fortfarande inte att bjuda på pepparkakor "pga att det finns så många olika allergier". Stackars barn med allergier i den skolan som nu kommer att bli mobbade... I alla andra "vanliga" skolor brukar man kunna bjuda på pepparkakor OCH ett alternativ för de som är allergiska (vilken allergi detta handlar om vet jag inte, nöt kanske...) Undrar hur skolan tacklar det problemet i skolbespisningen. Har de förbjudit allt som inte är hallal och kosher+ allt som innehåller allergiframkallande ämnen så att de inte skall stöta sig med någon och riskera att göra fel? UTBILDA ER PÅ SKOLAN!

Laxå kommun

Laxå kommun är en liten kommun i Närkes skogar med 5 471 invånare. De har nog inte många invandrare i den kommunen och brottas då med problematiken att förstå invandrarna och när de känner sig kränkta. De tror att allt som kan tolkas rasistiskt gör det, utan att förstå att invandrare har mycket stor förståelse för oss svenskar och om de informeras om hur den svenska kulturen är så är det inga problem.


Nigger

Se bara på den muslimska friskola som jag jobbade på med övervägande elever från Somalia. det var en chock att höra dem ropa när de sprang ut på rast "skall vi spela Nigger?", men jag blev glad för jag förstod att de inte tog illa vid sig över sådant som inte är menat att såra. Det var ju en lek bland många andra. Tror ni den afrikanske rektorn förbjöd dem att kalla spelet för det, eller de etniskt svenska/finska lärarna? Nej, man skall inte mata trollen.

De verkliga rasisterna

Det är inte läraren som är rasistisk, eller rektorn som gick med på det. De är bara inte så vana med denna problematik och behöver lära sig genom att åka på studiebesök till invandrartätare skolor och se hur lärare och annan personal gör där.

De verkliga rasisterna är de som ser detta som ett sätt att hoppa på invandrarna ännu mer (fast de inte har gjort något fel i denna fråga). De tar varje möjlighet de kan för att trycka ner andra folkslag och lyfta upp sig själva.

Ofta är dessa svenskar lågutbildade och anser att invandrarna som kommer hit tar deras jobb, men själva vill de inte jobba som taxichaufförer eller städare på skolor, arbeta på ålderdomshem mm. De vill ha hög lön, men orkar inte utbilda sig. De kan inte inse att utan invandrarna (som ofta är högutbildade, men har "skitjobben") skulle Sverige stanna och de själva skulle få tvätta toaletterna mm. Har de inget sommarjobb? Åk då till Jimmie Åkessons hemkommun. Där finns det gott om sommarjobb i form av jordgubbsplockning. Jag har själv jobbat på de jordgubbsstyckena i 10 år och om man bortser från ägaren av marken så kan man nog räkna antalet svenskar jag hade på stycket under alla år på mina fingrar och tår... Var var alla de arbetslösa svenskarna som klagade på att invandrarna tog deras jobb? Jo de var hemma och klagade och orkade inte ta tillbaks jobben för "det är för jobbigt". 

Nu för tiden söker de sig istället till extremhögerns rasistiska nätsidor såsom Fria tider som skriver två artiklar om pepparkakorna och nationell.nu (skall inte heller glömma avpixlat). Läs bara kommentarsfälten så förstår ni (de uppmanar att man ringer/mailar till rekton på skolan genom att lägga namn och uppgifter om henne, och "redaktionen låter det stå kvar...)

Är det dessa som svenska folket vill rösta fram i nästa val via Sverigedemokraterna?

Invandrarrasism

Självklart finns det många och ofta mycket hemskare rasism bland invandrargrupperna med. De isolerar sig och ser ner på svenskar och andra folkslag som kommer från deras egna hemländer. Det märktes tydligt när Jugoslavien bröt ihop och de forna vännerna i Sverige helt plötsligt blev fiender för de kom från olika folkgrupper, och man ser det mellan folk från mellanöstern. 
ALL TYP AV RASISM MÅSTE BEKÄMPAS

3 kommentarer:

 1. Ofta högutbildade invandrare?
  Vilken högre utbildning har alla somaiska analfabeter som kommer och förväntas komma hit, som anhöriginvandrare bl.a.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan när blev "alla invandrare" i Sverige Somalier? De är en liten del av de som komme till Sverige (större del de senaste åren, men ser man till helheten en liten del). Skriver man då "Ofta" så visar det att alla inte är högutbildade...

   (Sedan anonym så tror jag att du håller med mig om jag säger att det finns problem med personer som inte förstår hur Sverige fungerar och därför fortsätter med sin syn på kvinnor och brist på jämlikhet, men det är det vi skall utbilda dem att förstå på SFI-Hur Sverige är och vilka regler vi har... och ser man på fascisterna och nazisterna och deras kvinnosyn så är den ju ganska lik vissa invandrargruppers där de anser att kvinnan skall stanna hemma och föda de ariska barnen... (som jag hört att diktatorn i Tyskland ville ha Sverige till...)

   Radera
 2. stjärngossen ser ju ut att vara med i KKK!!!!! lika bra att lägga ner julen

  SvaraRadera