tisdag 31 juli 2012

Abortrapport Europa!

Jag har skrivit om abortmotståndet i USA i ett tidigare inlägg. Jag tycker att det är sjukt att via religionen försöka rättfärdiga att man skall få döda läkare som utför aborter... mer om det kan ni läsa på länken ovanför.


Klockan 21:37

Eftersom detta inlägg handlar om Europeiska aborter tycker jag att det är på sin plats att nämna denna bok igen.
Boken, Klockan 21:37, är skriven av Karin Alfredsson. Den visar på ett mycket bra sätt den fanatism som råder inom vissa sektlika förhållanden, som i USA och Polen, där man hellre dödar en person än låter kvinnorna bestämma över sina egna liv. Enligt baksidan på boken är det nog den ende bok som har skapat politisk debatt i Polen utan att ha blivit översatt till polska!

Spanien

Socialisten José Luis Rodríguez Zapatero var premiärminister i Spanien under sju år och genomförde då, enligt DN, en hel del reformer som stärkte kvinnornas rättigheter, men även minoriteternas. Han satsade mycket av sitt politiska kapital på detta. Han tog bort lagen från 1985 som i stort sett förbjöd aborter, om det inte var en "fara för kvinnans liv". Det kryphålet utnyttjades av många manliga läkare för att hjälpa kvinnorna, men de var ändå alltid under en läkares välvilja. 2010 införde Zapatero fri abort till vecka 14. Han riskerade hela sin politiska karriär för kvinnornas rättighet till sin egen kropp.
Zapatero

Zapatero blev hårt kritiserad av Partido Popular (PP) och katolska kyrkan som tillsammans genomförde stora demon-strationer (med fokus på ordet demon).
Ledaren för PP, Mariano Rajoy, lovade att se över abortreformen om han vann, men pratade mest om ekonomiska reformer. Eftersom abortlagen hade stöd av den stora massan trodde alla att det skulle bli marginella förändringar i abortlagen, men nu tar Rajoy helt och ändrar på den så att den till och med blir hårdare än den lagen som infördes 1985...det hjälper inte om fostret är skadat längre som anledning till abort.

Påven med sin Humanae vitae har lyckats med att än en gång försöka slå ner kvinnorna mot medeltiden. Att köra över folket för "guds skull" och för att de "är för dumma för att förstå sitt eget bästa" är dessa ledare vana vid. Om någon skulle bestämma över dem på samma sätt så skulle de bli vansinniga.

Efter detta kommer de illegala aborterna att öka i Spanien och fler kvinnor riskerar att dö för att försöka få ett värdigt liv.

Rumänien

Trots att Rumänien inte är katolskt och därför inte behöver titta på Humanae vitae, de är ju Rumänsk-ortodoxa, så låter de kyrkan blanda sig i politiken nu.
De vill tvinga kvinnorna att se ultraljudbilder på fostret, i sämsta USA-stil, skriva under ett papper på att man är villig att döda en människa och gå på tre läkarbesök med en betänketid på minst fem dagar innan man får utföra aborten.

Rumänien vet vad det betyder att ha förbjudna aborter- Man fick inte utföra aborter under diktaturen, vilket ledde till att de hade över 100 000 barnhemsbarn och många kvinnor dog under illegala aborter. Att nu en kvinna, Sulfina Barbu, skrivit detta lagförslaget som ett sätt att försöka öka antalet barn för att "de skall kunna ta hand om en åldrande befolkning" tycker jag låter otroligt korkat. Oönskade barn blir ofta till mer problem än nytta för samhället, om man nu skall tänka kallt, men det blir bara mer plågor och förtryck av kvinnorna.
Sulfina Barbu


Framtiden

Fortsätter utvecklingen som den gjort i år så kan vi se fram emot
*Ett ökat kvinnoförtryck i världen
*Fler kvinnor som dör i illegala aborter
*Fler oönskade barn som ligger i riskzonen att bli förskjutna (barnhemsbarn) och kriminella
*Färre kvinnor som tvingas att bo tillsammans med misshandlande män som skyller deras olycka (barnet) på kvinnan.
*et cetera...

Tänk vad mycket elände några få personer kan skapa bara för att de tror att de har någon gudomlig rätt att bestämma över folket.
Fy *** för denna typ av människor. Det vilar en psykopatisk aura över dem som gör att de kan lura sig in och få med folk som annars aldrig skulle gå med på idioti. Hitler är det värsta exemplet, men många andra ledare använder samma mästrande stil för att förtrycka och behålla makten... i en liten kyrka i Rom sitter en ledare som jag nämnde ovanför som vet hur man genom skräck och lögner skall lura av folk så mycket som möjligt... för att de skall få komma till himlen. Abortmotståndet är bara en liten del av förtrycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar