tisdag 26 juni 2012

Koran, Iran, Alkohol

Islam är en fredens och kärlekens religion, har jag hört när jag jobbade på en muslimsk skola. För att få en rättvis bild på det hela (sett med mina ögon) skall jag ta upp båda sidor av myntet.

Straff enligt koranen

Enligt föreningen Västerås moskés tolkning av koranens så finns det inte dödsstraff i islam och straffet att skära av händerna är ett missförstånd-Meningen är att man skall "märka" händerna, och så jämför de med vad några kvinnor gör i sura 12:31 där de "skär sina händer". De kan omöjligt ha skurit av sig sina händer alltså bör det andra avsnittet som har ordalydelse tolkas på samma sätt. Det är människans ondska som har fått fram denna tolkning.

Straffen skall vara till för att förövaren skall skämmas, så offentlig stening till döds är också fel, däremot så är "symbolisk" piskning ett bra straff(?)... så var det med den friden och kärleken.

Ok, då vet man lite mer om koranen och dess straff, om man skall tro på vad de skriver (eftersom koranen säger att man endast skall lita på sin egen koran och inte andras där de kan ha ändrat i skriften...)

Iran

Hur är det i Iran då?
Det fick vi läsa i dagens tidning om tre stackars alkoholdrickare. De har ertappats tre gånger och därför har rättssystemet "tröttnat" på dem och dömt dem till döden... (ett straff som ju inte skall finnas enligt ovan).
Vad säger då deras bok om alkohol?
Jo, det är mycket riktigt haram, förbjudet, och vill ni veta var det står kan ni läsa mer i länken. Vad som dock inte framgår är att det är dödsstraff på att dricka alkohol, men det är en synd att bära, framställa eller köpa alkohol. Här blir jag fundersam, alla sköterskor och läkare som använder det i jobbet syndar ju då när de tvättar såren med just alkohol. Det skulle muhammed veta om-de goda är syndare.

Men ingenstans står det om att alkohol ger dödsstraff, utan det är bara hyckleri av en religiös diktatur som fortsätter att förtrycka folket för att få behålla makten. Det intressanta är att många av dess ledare, mullor, som så enkelt dömer folk till döden är homosexuella, eller gör homosexuella handlingar- vilket också ger dödsstraff i landet, men antagligen bara om man tillhör "folket".

Vi får ofta läsa om att homosexuella pryglas, stenas och hängs i Iran och andra av dessa avskyvärda religiösa diktaturer, så det gör det bara ännu mer intressant att läsa i Sydsvenskan från 2006 om hur de homosexuella lever i Iran och att många av dem blir våldtagna av mullor och av den religiösa polisen. Hemskt att bli våldtagen (det behöver jag inte diskutera), men att en person som säger sig vara mot både homosexuella och mot otrohet (enligt koranen) gör:
1 Våldtäkt (grov synd)
2 homosexuell handling (synd)

Vem skall då straffa mullan eller religionspolisen? Det är idioti på hög nivå.

Och nu senast så har utbildningsministern förbjudit kvinnor på vissa utbildningar "för att få balans" i andelen kvinnliga studenter. Det svider i ögonen på honom att fler kvinnor än män lyckas ta ut sin examen (procentuellt sett), och han vill ha tillbaks kvinnan i hemmet så mannen skall kunna glänsa själv.

Konvertera!

När man läser om dessa otroligt hemska handlingar som utförs i religionens namn, och där religionen i sig klart och tydligt påpekar att en person som föds homosexuell per automatik är en syndare så kan man inte annat än tvivla på vad de håller på med. Det finns ingen logik i att en "allvetande gud" får för sig att straffa ett ofött barn med en synd som per automatik kommer att hålla denna borta från himmelriket när den dör.
På samma sätt så ser jag inte någon logik i att en religiös bok uppmuntrar personer att piska och förstöra andras kroppar. Vilken gud "allvetande" låter
1 En person begå en så "allvarlig" synd
2 En annan person utföra en synd (att slå en försvarslös person)
och sedan kalla sig "barmhärtig"
Jag kallar det hyckleri på gudomlig nivå.
Bäst för dessa homosexuella personer, turkarna (som har sin nationaldryck-den alkoholhaltiga Rakin som drickes ganska friskt) och andra storsyndare vore att konvertera till en religion som tillåter dessa saker (eller bli ateister/agnostiker).
Då syndar man ju när man konverterar, enligt islam, men för den religionen man konverterar till så gör man något gott. Den svenska kyrkan ser väl på homosexuella, nu för tiden (inte extrema frikyrkor), och alkohol intogs ju av Jesus (om man inte berusar sig kraftigt).
Det är ett bättre alternativ med en sann kärleksfull Gud som öppnar portarna genom att ta allas synder än en gud som leker gammaltestamentlig och bara bestraffar...

men valet skall vara den enskilde personens val, inte en regering, eller andra personer som tvingar på en religion (eller försöker döda folk som väljer bort religionen-hur kan det vara "sanktionerat" av en gud? Att döda folk som inte gör någon något illa. Skall inte guden själv döma på domedagen?)

2 kommentarer:

  1. Religion är religion, vad ska man säga?

    SvaraRadera
  2. Tyvärr, anonym, så har du rätt... synd om alla som får lida för det

    SvaraRadera