fredag 22 juni 2012

Bröst eller krig?

Southwest Airlines har gjort det igen, i USA så klart!
I september fick Leisha Halley och hennes flickvän stiga av planet som ägdes av Southwest airlines eftersom det var ett flygbolag som flög familjer, och därför fick man inte kyssa sin flickvän. Ett beslut som upprörde en hel del. Enligt dem får man visst inte vara lesbisk och flyga... Flygbolaget hävdade att det inte var kyssen i sig som gjorde att de fick gå av utan att de höjde rösten och började bråka när de blev tillsagda, och att det därför var bättre att "lösa problemet på marken". Problemet var just det att de kysstes, och antagligen ville inte bolaget bli förknippad med lesbiska resenärer...fine, nu förlorade de nog hela den homosexuella världens resenärer.

Nu har de igen hamnat i blåsväder eftersom de verkar följa sitt speciella klädkontrakt till 110%. En kvinna med stora bröst hade klätt sig med en djup urringning och blev stoppad som en säkerhetsrisk av flygvärdinnorna. Hon ignorerade tillsägelsen och gick in och satte sig. Det som gjorde henne ännu mer förbannad var att en man framför henne hade en t-shirt med en kondom som motiv på bröstet, och han blev inte tillsagd. Ett par bröst som man ser klykan lite på eftersom kvinnan har en urringning är inte ett dugg konstigt om det är 38 grader varmt i skuggan, och det skall inte någon flygvärdinna eller något flygbolag bry sig om över huvud taget. Det handlar inte om att resa inom något muslimsk extremistland (ex Saudi arabien, som visserligen är USA:s knähundar), utan om USA...

Men för att knyta an till rubriken så har USA svårare med lite hud som syns än om militären skjuter ihjäl oskyldiga journalister och wikileaks läcker ut det så att alla kan se morden. Vapen säljs på Wallmart, men täcker inte kvinnan axlarna så blir de arga. Det är en otrolig dubbelmoral de kör med. Att försköna dödande och förhärliga krig, samtidigt som man försöker trycka ner kvinnans rätt att klä sig som hon vill, och till kärleken.

Enligt Jezebel så är det inte första händelserna, utan många tjocka passagerare har blivit tvingade att köpa ett andra säte för att få komma med planet... när de står vid gaten. Förnedringsflygbolag nummer 1 verkar det vara. Låt oss hoppas att kvinnorna i USA står för sina rättigheter och nu stödklär sig när de skall åka med det Southwest Airlines genom att ha urringat. Ju fler som gör det desto svårare för bolaget att fortsätta med sina sjuka regler.

Att bli för stora är inte bra, för då tror man att man kan göra som man vill!

Mer om flygbolags klädsel i denna post, om Spirit airlines

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar