onsdag 27 juni 2012

Främlingsfientligheten minskar?

Enligt aftonbladet så verkar Främlingsfientligheten minska, om man räknar med hur många procent som är villiga att ta emot fler flyktingar. från 65% negativa till 41% sedan 1993. Det är bra siffror som visar sig fast Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen (eller på grund av?). Undrar vad Jimmy Åkesson tycker om det.


Aftonbladet hävdar att detta beror på att alla stora tidningar i Sverige, bortsett från några skribenter på SvD, har valt att inte gå på SD:s taktik och gå ner på rasisternas nivå. Det kan jag nog hålla med om, men med sådana uttalanden som vissa politiker i SD gör så får jag hoppas att det även beror på folkets sunda förnuft.

Karlskrona

I den vackra staden Karlskrona har SD-politikern Ola Svensson, distriktsordförande i Blekinge, gett sig in i debatten om hemspråk genom ett omöjligt förslag efter att ha läst lite om Sunnadalsskolan:
Han vill förbjuda alla andra språk än svenska i skolan och på skolgården (bortsett från engelska, tyska, franska och spansklektionerna), eftersom det hämmar den svenska språkinlärningen-anser han. Ser man till BLT/Sydöstrans nätundersökning så visar den för närvarande att 62% anser att han har rätt. Deprimerande. Forskningen visar annat, och ser man till små barn så lär de sig snabbt flera språk-jag har en släkting som pratar i stort sett flytande svenska, spanska, polska och engelska, eftersom föräldrarna pratar spanska och polska med honom, och svenskan och engelskan har kommit med samtal med svenskar och i skolan. Den släktingen har visst inte läst på vad SD verkar veta, eftersom han lärde sig så lätt...

Jag tror snarare att det är så att Svensson har läst på en gammal pedagogikbok från 80-talet som sa tt barn inte klarade av att lära sig flera språk. Den boken märkte jag av eftersom mina storebröder fick lära sig engelska från klass 3, men sedan ändrade de till klass 4.

Uppmärksammas

Jag har letat efter detta uttalandet på andra nättidningar men inte hittat det. Är det så att Aftonbladet hade rätt (se första länken) med det att de stora tidningarna in te går i SD-fällan? Verkar så, men det kan också bli fel om man inte lyfter fram dessa konstiga idéer utan att bemöta dem med fakta och modern forskning.
Snälla tidningar börja läsa vad de säger, samla fakta och slå tillbaks (verbalt) så att folket som inte är så belästa ser hur fel de tänker i många frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar