lördag 30 juni 2012

Jude eller inte jude, det är inte frågan

@Sweden har fått kritik för att Sonja Abrahamsson skrev "Vad är det med uppståndelsen kring judar? Du kan inte ens se om en person är jude, om du inte ser deras snoppar, och även om du gör det, kan du inte vara säker!?"
Hon fick massiv kritik för det, och kallas bland annat för "förvirrad" och att hon gör narr av USA, allt enligt länken ovanför till SVT.

Har jag missförstått det hela... Är det inte Israel som är en judisk nation, och inte USA, som brukar få igång sin KRISTNA höger. @Sweden vänder sig inte bara till ETT annat land, utan till världen, så det är nog några andra som har missförstått det.

När det sedan gäller hennes uttalande så tycker jag att det säger en hel del om hur vi tänker i Sverige: Om man inte kan se det, varför ens bry sig om vilken typ av religion en person har? Jag vet inte hur fördelningen är i det kritiska landet USA, men i Sverige utsätts ca 40 judiska pojkar och 4 000 muslimska pojkar för manlig könsstympning. Åberopar man det så är hennes uttalande inte alls konstigt. Det är bara för mycket PK och man får inte yttra ordet jude för då anses man vara antisemitisk.


Ungersk antisemitisk jude

Csanad Szegedi är ett mycket bra exempel på att Sonja hade helt rätt. Det skulle varit mycket bra om någon på @Sweden tog upp judarna igen och berättar att denne man är medlem i det högerpopulistiska partiet Jobbik, med bland annat antisemitisk profil. Szegedi är EU-parlamentariker för dem, och nu i veckan kom det fram att denne antisemit har fått reda på att hans mormor var judinna som överlevde förintelsen.
Plötsligt går han från att vara starkt nationalistisk och prata om ungrare til att säga "DEt viktiga är inte att man är renrasig ungrare utan att man beter sig som en ungrare". Ursäkta, det är inte det som sgts innan. Ta Tyskland som exempel så var väldigt många judar helt vanliga tyskar (förutom att de gick till en annan helig byggnad). Hitler och de andra brydde sig bara om renrasigheten.
Även partiet har fått problem, eftersom de nu har en "hatad jude" i sin ledning. Hoppas detta blir en lärdom för många så att de börjar tänka mer humant.

Jag hoppas även att Sonja läser den nyheten som kan ge henne upprättelse för att hon vågade säga det som jag citerade ovan för att försöka få folk att inse idiotin i att fokusera så på ett folkslag och inte på mänsklighetens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar