onsdag 8 augusti 2012

Gates och katolska kyrkan


Efter att Bill Gates lämnade Microsoft har han och hans familj försökt göra mycket för världen. Själv har jag faktiskt, måste jag erkänna, sett honom som en person som bara försöker "se bra ut och låtsas jobba för folket", men ju mer jag ser desto mer tycker jag om honom och hans familj! (Se bara hur de försöker förbättra världens hälsa genom att förbättra toaletterna så att de blir renare för världens fattiga, i denna artikel)

Nu senast så har Gates, denna gång Melinda Gates fått ett pris i Sverige- Ett pris för att de stödjer familjeplanering och preventivmedel för de fattiga i så kallade U-länder. Men de får det inte utan kritik... Gissa från vilka! "Politiska och Religiösa" håll... det vill säga den kristna högern och katolska kyrkan.
Jo, Melinda ÄR katolik (inte Bill, enligt kommentaren nedan), men de arbetar FÖR familjeplanering med preventivmedel, vilket är bättre än abort (men i nödfall så MÅSTE kvinnan få besluta själv om abort!!! Anser jag, men kan man undvika det med preventivmedel så är det givetvis bättre). Vad bra att det finns katoliker som öppet visar sina värderingar så, men som bloggaren Katolska reformvänner skriver: De som bor i västvärlden och har pengar har en möjlighet att se igenom de så kallade "principfrågorna" som (enligt mig) bara stinker, men de som bor i fattiga områden som inte får höra om något annat har inget val så länge kyrkan låter Humanae vitae arbeta... Låt oss hoppas att (den i mina ögon väldigt öppna och positiva organisationen) Katolsk vision kan föra fram Melinda Gates budskap om preventivmedel så att katolikerna i Sverige slutar hyckla med vad de tycker och faktiskt gör vad de säger när man pratar med dem i enrum och inte bara står i kyrkan som några fån och nickedockor och säger "yes, masa"... varför ljuga vad man tycker "för att det inte spelar någon roll för en själv" när man vet att miljontals katolska kvinnors liv förstörs på grund av den inställningen? Många av dessa katoliker har själva kämpat för sin frihet i till exempel Latinamerika och kände den katolska munken och frihetskämpen Antonio Llidó som "försvann" i Chile på grund av sitt arbete med de fattiga.

Var är kampviljan i kyrkan? Ni VET ju att det som står i Humanea vitae bara är ett hopkok av så kallade lärde män som inte har någon verklighetsuppfattning från det riktiga livet utanför kyrkan (med kvinnor). De flesta av katolikerna har inte ens hört talas om humanae vitae... fast det påverkar dem så mycket!!!
Vågar ni inte stödja kvinnorna öppet kan ni alltid gå in på reklamen högst upp till höger och stödja dem genom gåvor till läkarmissionen. Det hjälper de som är i behov av stöd! Hjälp kvinnorna till ett bättre liv.

Stå upp för vad NI faktiskt tror på, er gud vet vad som är rätt, skall ni då riskerar er plats i er himmel för några politiska uttalanden från ett i allra högsta grad politiskt ämbete- Påveämbetet? (politiskt ser man tydligt genom att undersöka hur Vatikanstaten skapades-Genom samarbete med Fascisterna i Italien under 30-talet...och genom att hjälpa nazister att flyr till Sydamerika efter kriget... det vill säga öppet stöd för de som förföljde och dödade judar!!!)

Katoliker i Sverige bli mer som Bill och Melinda Gates!!!

2 kommentarer: