söndag 30 september 2012

Slösande SÄPO sopar spår!

SÄPO ordnade James Bond-fest och slösade många sköna slantar för några år sedan. Det blev stora rubriker, även utomlands.

Nu fortsätter DN sin granskning av SÄPO och hur de använder skattepengar. De begärde ut balansräkningen för SÄPO:s alla konton 2010-11 för att se hur de använder våra skattepengar. I de konton kan man se allt från kaffekassan (pengarna till personalvård) till hemlig operationer.

SÄPO började få kalla fötter och sekretessbelade allt! Sedan gick de till justitiedepartementet och justitieministern Beatrice Ask som gick till regeringen som har beslutat att hemligstämpla ALLA konton. Det beslutet går inte att överklaga!

Att vissa konton kan vara sekretessbelagda det ser jag inte som något konstigt, men alla konton kan inte innehålla hemliga saker. Hur skall vi medborgare då kunna se om VÅRA skattepengar används till rätt saker eller bara slösas bort? Det är väldigt tydligt att Regeringen och SÄPO gör detta bara för att försöka dölja saker som skulle kunna bli ännu fler skandaler.

Frågan är då: Vad är det för olagligheter som SÄPO har gjort med våra skattepengar som är så allvarliga att de inte vågar låta tidningarna skriva om det?

Det finns en annan fråga till och det är om regeringen slutligen har börjat tröttna på att en borgerlig tidning granskar dem hårdare än vad S-media gör. Valet närmar sig och med för många skandaler kan de förlora många röster...

Att sedan vänsterpolitikerna reagerar det är bara sunt och naturligt. Vänsterpartiet ska anmäla Beatrice Ask till KU för att få det utrett.

Tyvärr får vi nog aldrig veta vilka lik som gömmer sig i de garderoberna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar