söndag 7 oktober 2012

Big Bang och kristna högern

Den republikanska politikern, och medicine doktorn, Paul Broun uttryckte sig väldigt vetenskapsfientligt i lördags i en kyrka, samtidigt som han skröt med hur han skjutit ihjäl en björn som inte dog på 15 minuter. Att tro på Big Bang embryologin och evolutionsteorin är hemskt för det är "djävulens påfund", men att plåga ett djur till döds verkar ok för denna kristna politiker som även sitter som kongressman i kommittén för vetenskap, rymdfart och teknik. (Originalartikeln på engelska)

Se hans tal här (Länken är död, för han verkar inte vilja visa det... därför finns detta klippet istället som visar vad han sa!), som enligt en talesperson bara var menat för andra troende...

Med den tron skall han sedan vara med och bestämma över världens mäktigaste land om de skall kriga eller inte i mellanöstern.

Väldigt upprörande att man inte vågar stå för sin egen åsikt öppet!
Väldigt upprörande att en person som tror att universum skapades för 9 000 år sedan sitter i en vetenskaplig kommitté om rymdfart mm.
En läkare som inte tror på embryologi... what? tror han inte på hur embryon utvecklas i kvinnans mage, eller vad är det han inte tror på?

Stenålderstankar, som styr USA!

4 kommentarer:

 1. Ang embryologi:

  Dert jag antar han inte tror på är att man genom att jämföra embryon från olika varelser under deras tillväxt, kan dra slutsatsen att tex människan har sitt ursprung genom att ha utvecklats från andra varelser. Om det är faktum eller inte är en sak, men just den sk embryologin var något man för knappt 100 år sen använde som argumnet i diskussioner om darwins teori, men som inte är argument som idag kan ses som användbara. Haeckel hette den som genom jämförelser mellan olika embryon skapade den debatten. Att man kan åstadkomma medicinska framsteg genom att studera embryon är ju sant, men det är inte vad som kallas "embryologi".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar.
   Jag kollade upp på wikipedia, och svwp säger just att det är det sista som är embryolgi. Enwp säger samma sak och hänvisar även att innan 1827 så trodde man inom embryologin att sperman innehöll ett färdigt embryo...

   Jag misstänker dock att han i sin ovetenskap menade det som du säger...

   Radera
 2. Broun kommer, till sin förvåning, att hamna i helvetet. "Du skall icke bära falsk vittnesbörd".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det skrattet. Höll på att sätta i halsen :-)

   Radera