söndag 23 september 2012

Muhammed pro eller anti?

Det fanns en gång en person som hette Muhammed. Han gjorde revolution i öknen och fick med sig många anhängare med svärdets makt. Han gjorde så att kvinnorna fick det bättre än innan och använde religionerna som ett politiskt vapen för att få makt. Han skapade det som numera kallas för religionen islam. Han är islams störste profet, och de som tror på det som han säger att han fick uppenbarat för sig är muslimer.

Nu, 1400 år senare har mycket förändrats. Att kvinnorna fick det bättre med Muhammed betyder inte att de fick jämlikhet med mannen. Det har de (nästan) fått i Europa, och då har det som Muhammed stod för då blivit till något som i det moderna samhället inte är pro- utan anti- vilket många män inte vill erkänna i de länderna (De har det ju själva bra).

Vad dessa män istället gör är att med hot och våld försöka trycka ner kvinnorna och de som inte tror på denna person som har blivit anti... och så glömmer de bort vad som står i deras egen heliga bok koranen om att hjälpa de som behöver och att man inte skall bruka våld.
Våld är okej att bruka om ens imam säger det eller man tror att någon pratar illa om islam, anser de. Vad de inte förstår är att i ett land där frihet råder på alla plan råder även yttrandefrihet och religionsfrihet. Där får man kritisera religionen, det är en rättighet. Utan kritik och ifrågasättande skulle vi vara kvar på 600-talets kvinnosyn... (ops, det är ju där många länder i mellanöstern fortfarande är ;-) även om kvinnorna vill ha frihet men inte vågar säga det för hoten om helvetet om man inte följer Muhammeds ord).
Man får rita bilder av Muhammed( Se bara vad Corren säger: Huka inte för extremisterna, på länken) , som denna bilden:
Men, här jag en hädare nu som visar en bild på deras profet? Nej, jag är inte muslim och behöver därför inte bry mig om islam över huvud taget, lika lite som jag behöver bry mig om hinduisternas lagar. Men för att ingen skall ge ut en fatha mot mig: Bilden är från Wikipedias artikel om Muhammed och är gjord av muslimer i Persien! Det är inte alla muslimer som anser att man inte får avbilda islam, utan det är ett senare påhitt.
Jag skulle även kunna rita karikatyrer av Mumuhammed om jag ville (eller Jesus eller Buddha...) Det är en frihet vi har, liksom de har i USA.
I USA gjorde några en film mot islam. Jag har inte sett den, vilket de flesta i mellanöstern inte heller har gjort. Fast nästan inga har sett den så har många gått man ur huse för att döda oskyldiga människor som inte har något med det att göra, bara för att deras imamer säger att någon har gjort något dumt mot islam. Tänk om dessa idioter till imamer istället hade varit tysta och inte brytt sig om det utan låtit det självdö för att ingen brydde sig, då hade världen blivit lugnare och bättre (och idioterna som gjorde filmen hade inte vunnit något).

Nu är det en annan person som sitter högre upp i makten som ger sig in i leken och vill ge 100 000 dollar till den som lyckas döda de som gjorde filmen. Denna person, järnvägsminister i Pakisatan Ghulam Ahmed Bilour, försöker köpa mördare. Det är ett brott i de flesta civiliserade länder att göra så. Vad kommer Pakistans regering att göra åt det? Vågar de göra något åt det?
De har ju själva problem med att 13-åriga småtjejer som har downs syndrom och inte kan läsa falskt blir anklagade för att häda islam genom att bränna koranenverser (och för att visa att det var sant så lade den imam som hetsade folk mot henne själv lite papper vid glöden så att det verkligen syntes... plantera bevis kallas det). Läs uppdateringarna i detta inlägg för mer info om tjejen.

Jag hoppas att dessa religiösa galenskaper kan ta ett slut. Hellre en värld utan religion än en som har religioner som bara skapar död och förintelse.
Se på era profeter och heliga män som förebilder i det de gjorde bra, men se även att de inte alltid var perfekta och bara gjorde bra (tänk på Aisha, gift vid 6 års ålder och sexuellt aktiv vid 9... i dagligt tal kallas det för pedofili, i Sverige). Plocka det goda de gjorde och lev på det sättet.

För mig är det goda och religion något som alla får hålla på med. Tro hur mycket ni vill och på vad ni vill, det är en mänsklig rättighet, så länge som det ni tror på inte skadar någon annan på något sätt-fysiskt eller psykiskt. (Det betyder att alla är lika mycket värda och ingen skall tvingas till underkastelse av någon annan, varken män eller kvinnor)

6 kommentarer:

 1. Det är väl ingen tvekan om att islam är "den falske profeten" som bibeln talar om.

  Muhammed har tagit det mesta men inte allt från bibeln, främst den judiska bibeln, och sedan gjort om budskapet i väsentliga delar.

  Medan det kristna budskap är i motsats till islam kärlek, vi som tar vårt kristna tro på allvar är beredda dö, faktiskt även för våra fiender.

  Vi kristna tror på kraften i kärleken. Själv har jag liksom min far och min son vägrat bära vapen när jag gjorde lumpen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ett citat på facebook för ett tag sedan som du verkar ha anammat:
   Om du kan döda för din religion, börja då med dig själv!

   (Fast denne minister verkar inte själv våga åka till USA för att försöka döda... kan det vara för att han är feg som han försöker hetsa andra till det?)

   Radera
 2. Finns det inte någon internationell lag som kan tillämpas på den form av uppmaning till mord och mordhot som det här är fråga om?

  R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internationella krigsdomstolar?
   Problemet är väl att även Pakistan är "USA:s vänner" mot terrorismen (liksom Saudi-Arabien), och då gör de inget mot det...

   Radera
 3. http://religionsvetenskapligakommentarer.blogspot.se/2012/09/religionsfrihetslagstiftningen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket.
   För er som inte läst denna länk (som hänvisar vidare till en artikel i ordfront): Gör det. Orkar ni inte läsa hela så bör ni läsa sista stycket.

   Sista meningen lyder:"Frihet är ett uttryck för de möjligheter individer har att kunna agera, som är – och bör vara – reglerat i lag. Så även religionsfriheten."

   Radera