tisdag 8 januari 2013

Sex och våldtäkter i världen

Uppdatering i slutet.
Att ha sex med någon är inte en rättighet, men det verkar vara svårt att förstå för många. Kvinnors kroppar verkar vara något som vissa personer tror att de får äga och utnyttja hur de vill, även om de aldrig har träffat henne förut. Det gör att jag fastnade för denna bild på Facebook, som säger en hel del.
"Jag ber fortfarande inte om det"
Det är väldigt extremt att klä sig så, men HON äger rätt till SIN kropp och väljer själv vem hon vill tillåta komma henne nära (om den själv vill det med givetvis).

Indien

I norra Indien pågår nu rättegången mot de våldtäktsmän som mördade en kvinna genom att lura in henne och hennes manliga följeslagare i en buss och där misshandla och våldta henne för att slutligen kasta ut dem i farten. När mannen berättade i en intervju vad som hänt, och kritiserade polisen så stämdes TV-bolaget för att ha gjort att man kunde identifiera kvinnan, allt för att fortsätta med patriarkalet och att avpersonifiera handlingen. Nu har pappan gått ut med hennes namn: Jyoti Singh Pandey

Tyvärr är det vardagsmat i norra Indien med våldtäkter och att det är kvinnan som får skylla sig själv. Kanske detta megauppbåd från världen kan göra lite nytta för att hjälpa kvinnorna där i en utsatt situation, men det går bara om man får med sig männen...för det är ju de som bestämmer. Men hur skall man tro på att det skal ske en förändring när även politikerna våldtar kvinnorna? (Här skedde dock stora protester)Maldiverna

Tyvärr så är inte Indien det enda landet med mysko lagar och en hemsk inställning till våldtäkter. På Maldiverna har en 15-årig flicka våldtagits av sin styvfar. Hon har därmed gjort sig skyldig till ett lagbrott genom att ha sex med en man utanför äktenskapet. Att hon även fött hans ena barn, som styvfadern mördade, gör det kanske ännu värre för henne. Hon riskerar nu att dömas till att få piskrapp för denna handling-Han har utsatt henne för upprepade gånger! (uppdatering längre ner)

En uppmaning till alla svenska turister är att inte åka till "semesterparadiset" så länge de har sådana horribla regler, särskilt inte ni kvinnor som läser detta, för skulle ni bli våldtagna kan ni med dömas för sex utanför äktenskapet... (eller om ni hittar ett ragg på puben, vilket gäller både män, som döms till 10 år och kvinnor som piskas)

Är man kristen så finns ytterligare en anledning till att inte åka till Maldiverna. Landet låg i november 2012 på sjätte plats över vilka länder det är svårast att vara kristen i. Där förföljs kristna medborgare, och genom att resa dit så sponsrar man då förtrycket av de kristna...
Något att tänka på inför nästa semesterresa, vilket land har minst förtryck av oliktänkande (dvs andra religioner eller ateister) och kvinnor. Tänk inte bara på miljön (vilken även den är viktig).


Uppdatering Indien

Nu har ytterliggaren en våldtäkt skett i Indien med buss som lurar ombord kvinnan. Denna kvinnan hade dock tur i oturen som efter att ha våldtagits hela natten av sju olika män blev hemkörd igen. En politiker lägger skulden på polisen som inte kontrollerar bussar på natten lika noga.
Jag skulle nog i stället lägga skulden på patriarkalet och hur kvinnans situation är i landet. Förbättra det för dem så de vågar gå ut så kommer det inte att ske så mycket. Sätt varenda våldtäktsman i fängelset lång tid och sluta skyll på kvinnan.

Tyvärr sker gruppvåldtäkter även i Sverige, men inte lika ofta. De som gör dessa hemskheter förtjänar långa straff så att de lär sig alla personers rätt att leva utan att kränkas.

Uppdatering Maldiverna

Eftersom regeringen verkar rädd för att förlora turister till landet, eftersom detta inte är det enda problemet de har (något som liknade en militärkupp för ett år sedan och en lång väntan på "fria val"),  så säger de på Maldiverna att de anser att det är fel att piska flickan... men "de kan inte lägga sig i rättsprocesen" Så går det till i länder som har sharialagar. Bästa sättet för omvärlden att visa vad den anser om detta är att man slutar åka dit som turist och även skriver varför till deras ambassader. Göra ett folkligt uppror. Nationen är ganska liten och är beroende av turister från väst...

2 kommentarer:

 1. Jag är innerligt trött på dessa svartskallar. Ska det vara så jävla svårt att bli civiliserad. De har ju facit i handen, det hade inte vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte skylla på "svartskallar", eftersom personer som kommer från dessa områden och adopteras inte har samma syn på kvinnan, samma sak gäller många av de invandrare som finns i Sverige från de områdena och som har sett den respekt som vi har för kvinnor (mot våldtäkter menar jag---många anser att kvinnorna i Sverige är förtryckta till att tvingas klä sig sexuellt... fast vi har inget tvång här).

   Skyll istället på deras kulturer och religioner. Här handlar det om två olika religioner-Indien är den religionen som hade hustrubränningar förr i tiden (Jules Verne "Jorden runt på 80 dagar") och Maldiverna den religionen som gjorde mycket för kvinnans bättre ställning under 600-talet där, men sedan stannade det av. Deras profets favorithustru var ju typ bara 9 år när han hade sex med henne (läs Wikipedia, där är det källbelagt om Aisha). Läs gärna artikeln från tidningen Dagen som jag länkat till i sista stycket (men tro mig mycket kvinnoförtryck görs i kristendomens namn med!!!)

   Radera