tisdag 5 mars 2013

"Rasdiskriminering" mot muslimer?

Helena Benaouda, vars svärson Munir Awad sitter i fängelse för planeringen av attentatet mot Jyllandsposten har skrivit en debattartikel om det "rasdiskriminerande" Sverige tillsammans med tre personer till från föreningen Nätverket Svenska muslimer i samarbete. För att man skall ta deras debattartikel allvar borde de börja med att uttrycka sig korrekt. Om man skall tänka rasistiskt måste det finnas en etnicitet som man kan ge sig . Det finns det inte här. Jag har aldrig sett någon etnisk svensk som konverterat till islam ändra skepnad och bli arab.

Presskonferens om den rapport som föreningen skickar till FN hålls i World Trade Center i Stockholm 5 mars
Helena Benaouda, bild på Wikipedia

(Rubrikerna här under tog jag utifrån aftonbladets artikel)

Religionsfrihet

Islam är en religion, och muslimerna är inte ett folkslag. Det är religionsfrihet i Sverige. Det betyder att man har frihet att tro på vad man vill (så länge man inte förstör för andra med sin tro, tex genom att man förtrycker en grupp såsom kvinnor eller homosexuella).
I religionsfriheten finns även FRIHETEN ATT KRITISERA EN RELIGION. Det är en rättighet i Sverige som jag har gjort flera gånger på min blogg mot olika religioner. Att kritisera en religion är INTE att kränka utövarna. En religion är INTE en person!

Terroristlagarna

Det kanske är så enkelt att det kommer fler muslimer än icke-muslimer från länder som uppmanar till terrorism till Sverige? Sedan är det ju som sagt så att vi har haft ETT terroristbrott i Sverige att räkna med, och han sprängde sig själv, men Helenas egen svärson visar ju att vi måste vara vaksamma!!! Det finns ett reellt hot från vissa extremistiska grupper (de högerextrema grupperna går inte under terroristlagen utan oftast grips de för småbrott innan).

Jobbstatistiken

Invandrare har svårare än svenskar att få jobb.
Kan ni ta den statistiken och jämföra med etniska svenskar som konverterat till islam för att se hur väl det stämmer överrens. Det skulle vara ett bättre mått, eftersom arbetslösheten bland alla invandrare från de områdena är högre än bland svenskar.

Konvertiter

Ni vill att man skall undersöka hur dåligt konveriter TILL islam behandlas av svenska samhället. Har ni tänkt på att själva göra något för att förbättra hur konveriter FRÅN islam behandlas och hotas av muslimerna (deras famlijer till exempel)?
De konvertiter jag känner kan inte åka till sina hemländer för då avrättas de. Jobba för dessas mänskliga rättigheter med

Forserum och boendesegregationen

Det som hände i Forserum och boendesegregeringen är inte ett "muslim"-problem, utan ett problem i allmänhet med invandringen till Sverige. Invandrgrupper dras till sina likar och därför blir det grupper med samma etnicitet som bor tillsammans. Det gör att de andra grupperna ser det som ett "Vi" och "dom"-problem. Problemet är INTE bara Svenskar mot muslimer, utan även andra grupper mot varandra, ex assyrier mot de som förtryckte dem i hemländerna och kurder mot turkar. Se det riktiga problemet och gör er inte till offer. Jobba istället tillsammans med alla grupper så att det blir bättre.

Kommentarsfälten på internet

Det är inte ett problem enbart mot muslimer. Gör er inte till de enda offrena. Som av en händelse gick jag igenom nätrasismen, näthatet, i mitt förra inlägg på bloggen och där syns det tydligt att detta är ett allmänt problem för alla som vågar säga ifrån. Självklart måste något göras, men det är inte "för islam" utan för allas rätt att uttrycka sig.
Uttrycker jag mig negativt mot islam som religion så riskerar jag att utsättas för mordhot också inte bara i Sverige utan även från andra länders muslimer. Det är också något vi måste jobba för att motverka. Rätten att kritiskt granska islam likväl som kristendomen måste finnas. Det är en demokratisk rättighet! Däremot inte smutskastning likt den kommentar jag saxat in i ovan inlägg om en muslimsk kvinna.

2 kommentarer:

  1. Lyssna på Putins sunda förnuft..Kommer du till ett främmande land,så får du ta seden dit du kommer.Inte ska vi ändra på något i Sverige,för att göra det trevligare för muslimer.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med både Putin och dig kent49. Passar inte "galoscherna" så får man bege sig nån annan stans...
    /xzn72

    SvaraRadera