onsdag 6 mars 2013

Carrey attackerar katolska kyrkan

Jim Carrey har väckt liv i den sovande pedofilskandalen inom katolska kyrkan! (Dessvärre verkar svensk media inte bry sig om det, bortsett från Aftonbladet som är den enda tidning som skriver om det!!!)
Han anklagar påven Benedictus XVI för att pensionera sig och dra sig tillbaka för att slippa vittna mot andra präster. Det hela är endast ett politiskt spel för att försöka komma bort från skandalen och börja på ny kula.
Jim Carrey
Såhär sa Jim Carrey:
"Barn skadas och de har skadats. Varför skyddar vi inte det mest oskyldiga vi har? Varför är vi så villiga att vända blicken åt ett annat håll? Så fort en organisation har stora tillgångar att skydda är ärlighet omöjlig. Jag tror att det har hänt med den katolska kyrkan."
Vilket visar att han värnar om barnen, inte en institution

Jag anser att det är mycket bra att en som säger sig vara troende, och är en storkändis, vågar gå ut med sådan kritik. Nu hoppas jag att fler vågar göra sin röst hörd mot orättvisor gjorda av katolska kyrkan. så att inte Carrey och Melissa Gates står där ensamma.
De är inget överstatligt verk som får göra som de vill och ha sina egna lagar, utan måste behandlas lika inför lagen.
Hornen började växa tidigt hos Benedictus XVI
Även den eminenta författaren och debattören Christopher Hitchens ansåg att påven skulle ställas inför rätta (Youtube-klipp här). Det är därför som han nu kommer att gömma sig på en avskild plats. Eftersom han är antiteist så har inte kyrkan tagit allt för mycket notis av honom i detta avseende, utan skyller på hans antiteism, men Jim Carrey är som sagt troende och därför är det ju en i det egna ledet som kritiserar- Men det bryr sig säkert inte maktfaktorn "den kaotiska kyrkan" om...

4 kommentarer:

 1. Bravo! Finnes en Gud gillar han detta.

  SvaraRadera
 2. Christopher Hitchens, Arrest the Pope!

  http://www.youtube.com/watch?v=KBody5RPo2o

  SvaraRadera
 3. Kan Carrey nämna något som det det går att anklaga påven för?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att söka på påvens artikel på Wikipedia och läsa under avsnittet kritik för att förstå att han försökte dölja pedofilskandalerna och undanhålla dessa präster från ländernas rättvisa. Jag citerar Wikipedia här och länkar dit i i artikeln ovanför:
   "Kardinal Ratzinger skrev den 18 maj 2001 ett uppmärksammat brev till samtliga romersk-katolska biskopar rubricerat "Crimen Sollicitationis" med anledning av sexuella övergrepp utförda av katolska präster. I brevet skriver Ratzinger att misstankar om övergrepp endast får utredas av präster ("performed for these cases only by priests") under full konfidentialitet ("Cases of this kind are subject to the pontifical secret") och att straff endast får utdömas av den påvliga domstolen ("reserved to the apostolic tribunal of the Congregation for the Doctrine of the Faith")"

   Radera