lördag 1 december 2012

"Nationalsocialistisk" demonstration

Sveriges så kallade nationalsocialister (NS) hade tillåtelse att demonstrera idag, på Calle dussins dödsdag, i Stockholm. Karl XII, kungen som gjorde att Sverige förlorade stormaktsstatusen och blev ett lagomland. Det är det som NS vill hylla, eller? Det verkar inte som om de har läst på historien, vilket inte är konstigt eftersom personer med lite bakgrundsfakta (kompetens att läsa) inte skulle gå med i en sådan extrem rörelse.

Enligt GP och SvD så omhändertogs en del personer som ville demonstrera MOT dessa läskiga typer som inte verkar ha mycket mellan öronen. Mycket bra gjort av polisen. Vi skall inte låta det bli till stora konflikter mot sådana personer som inte kan diskutera utan bara vill använda sina anabolpumpade biseps. De som vill demonstrera och agera mot denna typen av extrema organisationer bör istället göra det på fredliga sätt och lyfta upp hur vackert Sverige är som mångkulturell stat. Hjälp till så att vi kan utbilda alla i skolor som fungerar (tillägg efter kommentar, eftersom det blev otydligt: Många skolor fungerar inte bra nu, det vet jag av egen erfarenhet). Då kommer dessa löjeväckande tendenser att försvinna för att ungdomarna inser att det är idioti på låg nivå. Dagens ungdomar är inte dumma (inte de flesta i alla fall... de få som är det syns på NS demonstrationer och tror de är häftiga...)

Uppdatering:
Eftersom någon ansåg jag kunde jobba på Expo tar jag mig friheten att länka till Expos artiklar om händelsen
Denna  om 2012 och denna som är en historisk betraktelse.

6 kommentarer:

 1. Varför bli upprörd om man råkar ha lika mycket mellan öronen som du? Snacka om att vara uppkliven på sina höga hästar......
  Jag tycker om dessa extremister lika lite som om andra sorters extremister, men när du sen kopplar an till ett Sverige som "en vacker mångkulturell stat" och "utbilda alla i skolor som fungerar" där du antas syfta till skolor som fungerade alldeles utmärkt tills dom började infekteras med analfabeter med medeltida värderingar om jämlikhet och kvinnosyn fattar jag att även du har ett stort vacuum mellan öronen. Kan man lita på opinionsundersökningarna verkar det tack och lov som om det svenska folket sent om sider börjar vakna ur sin törnerosasömn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "skolor som fungerar"... bra du skriver så, jag ville se om någon reagerade där. De fungerar alldeles utmärkt i vissa fall, men (och där tror jag du håller med mig) i otroligt många fall så fungerar de inte alls!
   Så just det avsnittet var ein bishen ironi.

   Om du däremot hade läst på om nationalsocialismen så hade du sett att deras kvinnosyn är ganska så mycket "medeltida" att de skall vara hemma och föda barn (för det var ju det som Hitler ville ha dem till)... så skilj på vad vissa partier på högern säger och vad de menar! (självklart tycker jag inte som nationalsocialisterna att kvinnorna skall vara hemma och föda upp ariska barn, lika lite som jag anser att andra kvinnor bara skall vara hemma och föda upp barn)

   Radera
 2. Så mycket trams. Du skulle kunna få jobb på Expo/Ragnar

  SvaraRadera
 3. Men det mångkulturella Sverige är ju knappast vackert. Bor själv i en förort med ca 90% icke-svenska boende som lever efter sina egna kulturer med en viss dos förorts-kultur (speciellt bland de yngre). Mångkultur är ju inte den mix av alla kulturer som finns utan separata kulturer som lever sida vid sida men efter sina egna normer och sociala regler.

  Om man tycker att svenskar ler falskt mot varandra så är det ingenting mot den inflation av falska leenden som florerar här. Kan dock säga att de flesta är trevliga och jag skrattar ofta tillsammans med helt okända människor dagligen. Men skratten är inget kvitto på att man har det fantastiskt trevligt ihop utan är en mekanism som låter oss slappna av några minuter.

  När du skriver att mångkultur är vackert så är det ju din beskrivning av mångkulturen i teorin, knappast i praktikten. Den falska mångkulturen, den monokultur som utgörs av vänsterorienterade "intellektuella" som delar samma mångfaldsdröm, må vara vacker och förenar er säkert. Men förortsmångkulturen är hård och du måste vara tuff för att klara dig. Det går inte att vara lilla snälla Kalle som undviker konflikter och drar sig för att möta hårda blickar från främlingar. Här är alla kalla mot varandra, men när man ses en och en i tvättstugan så blir skrattet en ventil för den press man känner på sig här varje dag.

  Hoppas du inte tar illa upp av det jag skriver, känner bara att jag vill få sagt detta till de som hyllar ett Sverige som de kanske inte ens upplever.

  God Jul!
  /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anders,

   Jag tar absolut inte illa upp!
   Tycker tvärt om att du skriver väldigt bra.

   Jag bor med i en förort (som du kanske märker om du läser blogginlägget innan detta).
   Klimatet ÄR hårt mellan många ungdomar och det går inte att som lärare säga "kan du vara snäll och..." Tyvärr. Det språket fungerar på de som är uppvuxna med den informella kultur som finns i Sverige, vilket de flesta invandrare inte är. Därför gäller det att vara rak och säga "Du skall"...

   Sedan beror klimatet mellan de som möts lite på VAR man bor, även om det är förort. Bor man i ett litet hyreshus så lär man sig känna alla i trappuppgången, men i de högre blir man mer anonym och då blir det hårdare klimat (gäller givetvis även i "svenska" förorter i småstäder).

   Det finns även en hel del saker som staten borde kämpa för som många psedovänsteraktivister inte kan förstå: Kvinnoförtrycket som finns i många kulturer som kommer hit (har skrivit om det med i tidigare inlägg). För mig är personernas frihet viktigare än religioner och kulturer. Om en religion de facto trycker ner kvinnan så skall man aktivt jobba mot de tendenser. De får gärna tro på sin gud, men vi får aldrig tillåta förtryck!

   (Därför anser jag att man inte behöver ha något som heter "religionsfrihet" för den friheten ingår per automatik i "yttrandefriheten" och "mötesfriheten", men man kan då inte gömma sig bakom en religion (som en kristen "pastor" gjorde) för att trycka ner andra (i hans fall homosexuella).

   Allt är inte bättre med mångkultur, men mycket blir det. Vi kan aldrig komma ifrån att folk är olika!

   Radera