söndag 14 april 2013

Omar Mustafa vs Abdirisak Waberi

Omar Mustafa har nu avgått efter stormen som blev. Media tycks skylla på att han hade bjudit in talare som är antisemiter till en konferens som var samma vecka som socialdemokraternas konferens där han valdes in som suppleant i partistyrelsen.

Varför tar det en enkla vägen och skyller antisemitism? Det anser jag är fel. Vi har andra partier med som har bjudit in talare som uttryckt sig plumt och de har fått vara kvar. Man måste istället gå lite djupare anser jag och titta på vad som ligger bakom. Här går Aftonbladet igenom hela veckan med vad som har hänt: Länk.

Omar är ordförande i Islamiska förbundet. Där har han, liksom sin företrädare Abdirisak Waberi, haft stor möjlighet att påverka för att göra situationen jämlikare för män och kvinnor. Ser man på deras stadgar så säger de rakt ut att män och kvinnor inte skall vara lika inför lagen, vilket Vivian Macdisi tydligt skriver om här. För att själv läsa stadgarna läs här. Att det sedan finns folk som försvarar honom inom den religiösa delen av socialdemokraterna är väl för att de är rädda att deras egna värderingar skall undersökas... men då räcker det att gå till en SvD-artikel från 29 december 2012 för att se hur den Broderskapsrörelsen "tvättade bort" kampen för HBT-rättigheterna hos den muslimska delen av gruppen. Har de ingen skam i kroppen?

Ser man till vilka Omar umgås med så är det bara till att titta på kortet under. Helena Benaouda är ordförande för Sveriges muslimska råd och anser att det inte finns extremism i Sverige, samtidigt som hennes svärson döms till fängelse i 12 år för planerat terrordåd i Danmark
Stockholm 2010

Omar, som enligt folk som har träffat honom är en trevlig person, skulle ha tagit sitt ansvar för jämlikheten och det land som han bor i när han hade möjligheten. De värderingar som visar sig i det dokumentet, som även Waberi står bakom är inte förenliga med något svenskt parti. Omar fick möjligheten att välja S-styrelsen eller Islamiska förbundet. Han valde att försöka bli en muslimsk martyr och lämna S. Jag anser att Sossarna gjorde helt rätt, anser jag, när de inte kunde tolerera att man privat har helt andra värderingar än vad partiet står för och vill sitta i styrelsen. Fråga Jimmie Åkesson som också rensat ut en hel de.

Abdirisak Waberi

Då är frågan vad moderaterna skall göra med Waberi. Bahareh Andersson tycker jag skriver sunt på newsmill och menar att Reinfeldt borde ställa vissa frågor till Waberi med kamera på och om han inte svarar med de värderingar som partiet står för så kan han inte vara kvar. Han har ju redan svart på vitt visat för RFSU att han har stenåldersmentalitet i mycket. Hur kan en sådan företräda moderaterna i riksdagen?

Det hela handlar bara om att partierna försöker fiska röster i den muslimska världen genom att ta till sig de som är ledare i olika organisationer utan att titta på vad de står för. Om de istället tog till sig av de tusentals muslimer som lever och bor i Sverige och delar de svenska värderingarna så skulle partierna kunna hjälpa till att förbättra villkoren för många fler unga kvinnor och homosexuella muslimer (i stadgarna som jag länkade till står det att familjen bara kan skapas mellan man och kvinna...vilket Hbt-S har reagerat mot).
Vad är det som är så svårt med att hitta muslimer som vill engagera sig politiskt? Jag är säker på att Bahareh har många vänner som är lika framåt som hon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar