torsdag 27 juni 2013

Alby blöder!

Nu är det klubbat, Albybergets 1300 lägenheter skall säljas.
Att Dogge Doggelito skrivit ett debattinlägg förändrar inte mycket. Han är stor i Alby, men jag tror att politikerna avfärdar honom som "bara en artist"- Men han är en bra talare för Albyborna!
Jonas Sjöstedt från vänsterpartiet kan inte heller göra mycket, eftersom politikerna i Botkyrka redan har bestämt sig. Om jag inte har fel för mig (rätta mig i kommentarerna då) så är vänsterpartiet det enda partiet som är emot försäljningen.

Alby är inte till salu lyckades samla in den mängd namnunderskrifter som behövdes för att, men för många räknades bort för att de var ofullständiga. (Jag misstänker att min underskrift var för gammal, eftersom jag tidigt skrev under. Därför var min röst ogiltig...) Att de inte fick tillräckligt med röster betyder inte att man inte kan rösta för en folkomröstning i kommunfulmäktige, men alla partier (utom vänstern) hade redan bestämt sig vad som var bäst i deras ögon och ignorerade därför sina väljare och säljer till den med störst plånbok och minst erfarenhet av fastigheter...

Sveket mot Albys unga

Jag tror att de som har flest besvikna väljare är sossarna som gång på gång har svikit oss i Alby, och än en gång sviker de unga som försöker göra sin röst hörd på ett lagligt sätt.
Fler exempel på svek mot norra Botkyrka som jag har skrivit om är:
*SL-zonerna som segregerar kommunen
*Olika problem som jag upplevt pga kommunens ignorans (och här är hur det blev efter lagningen av asfalten... katastrof så klart)
*Så klart är bristen på en riktig fritidsgård den största saken som har förstört en hel generation (5-7 år med en "temporär" gård...)

Hur kunde det gå så långt?

Jag har skrivit om det innan i detta inlägget (med många bra kommentarer av en läsare).
Ett privat bostadsbolag hade inte fått sköta sin ekonomi så dåligt som botkyrkabyggen har gjort utan att staten hade reagerat. Då är man tvungen att ha pengar undanstoppade för framtida renoveringar, för de kommer. Nu har Botkyrkabyggen och alla andra kommunala bostadsbolag istället tagit ut vinsten och använt den till andra aktiviteter i kommunen under alla åren och trott att "staten säkert skall gå in och stödja vid en kommande renovering". Det är inte så man sköter någon ekonomi att "tro" att någon annan skall betala ens utgifter. Hur i hela fridens namn det har fått fortgå på det sättet utan att S regeringarna och de borgerliga har reagerat är en gåta som jag hoppas någon journalist kan gräva i.

Vad som är klart är i alla fall att efter denna försäljning till högstbjudande så kan inte Socialdemokraterna längre klaga på regeringens utförsäljningar av statliga företag-De säljer ju själva ut befolkningens egendom... och i sann sosse-anda så gör de på det sätt som Henrik Arnstad beskriver som konservativa diktaturer "folket skall inte lägga sig i politiken utan bara jobba så att de som har pengar och makt kan sköta sitt i fred" i boken Älskade Fascism.

Kampen är inte över säger de... jag hoppas att de svikna unga kan fortsätta att tro på demokratin även om de inte fick igenom sin vilja till folkomröstning. De fick i alla fall göra sina röster hörda... och snart är det val. Hoppas att Norra Botkyrkas väljare inte glömmer lika lätt som andra väljare brukar göra när det varit försäljningar eller skolstängningar. säg då inte "men de gör annars ett bra arbete" (kanske på riksnivå, men kom ihåg att man får rösta annorlunda på lokalnivå!!!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar